Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

fredag 23 september 2022

1B

Veckobrev v.38

Nu är verkligen hösten här och vi påminner om att skicka med varma kläder då mornarna är riktigt kalla.

svenskan jobbat med veckans bokstav Ä och även jobbat i Forma språket, där vi det handlade om vad man tycker om. Vi har också arbetat med ASL där man i par skulle skriva EN-ord och ETT-ord. Sen fick man rita något av de ord man skrivit. 

matten har vi jobbat med siffran 0 och fortsatt prata om större än > och mindre än <. Vi har också påbörjat bedömning i matematik, där vi tittar på vilken nivå eleven ligger på och om man behöver stöttning inom något område. 

No:n har vi jobbat med Äpplet. Vi har pratat om äpplets livscykel, hur de växer, vilka olika delar som finns på/i ett äpple och ritat äpplen. Avslutningsvis planterade vi äppelkärnor.  

So:n har vi pratat vidare om trafik och sett på UR:s program Gatsmart igen. Nu handlade om mörker och vikten av att använda reflex. Vi ritade också gubbar på svart papper som med hjälp av en silverpenna fick reflexer som syntes på det mörka pappret. Vi har också pratat om olika vägmärken och ritat skyltar.

I engelskan har vi repeterat lite denna vecka. Vi har pratat om hälsningsfraserna, What's your name och färgerna. Sen började vi lite smått att prata om siffrorna 1-10. 

---------------------------------------------------------------------

Jag hoppas att alla fått hem en klasslista med indelningen av klassföräldrar. Där ska ni kunna se vilket läsår som ni är klassföräldrar och vilka som i år är föräldrarådsrepresentanter.

Föräldrarådet är onsdagen den 28/9. Självklart är alla som vill, välkomna att delta.

Utvecklingssamtal

Samtalen är i full gång och jag tackar för alla trevliga samtal vi haft hittills och ser fram emot kommande samtal under närmsta veckan.


Nästa vecka v. 39:

Måndag: Matte, Bild, Svenska (läsgrupper), Elevens val

Tisdag: Musik, Matte, No, So 

Onsdag: Svenska (veckans bokstav), Elevens val, Engelska, Idrott (utan ombyte)

Torsdag: Matte, Svenska (ASL), Teknik, Idrott (ombyteskläder)

Fredag: Matte, Svenska (läsgrupper), So (klassråd) 


Läxor:

Läsläxa: För de elever som har Robinboken, läs kapitel 7. Läs gärna lite varje dag.


Sjukanmälan görs i IST-appen

Telefonnummer till 1B: 073-8531634.

Mailadresser för att nå oss i 1B:

martina.tingberg@norrkoping.se

kerstin.soderholm@norrkoping.se


                                        Trevlig helg! 

                                       // Martina och Kerstin