Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

torsdag 8 september 2022

Åk 2. V.37

 Hej!


Den här veckan har det tyvärr varit många sjuka, både bland elever och vuxna på skolan. Vi har fått ihop veckan bra ändå även om det har varit lite ändringar och annan personal som har gått in i klasserna. Tänk på att hålla era barn hemma vid symtom och glöm inte att sjukanmäla på IST- appen. Det tar mycket tid för oss pedagoger att ringa till er föräldrar på morgonen om ert barn inte är på plats och inte är sjukanmält. Att vi ringer gör vi av säkerhetsskäl så det inte har hänt ert barn något på morgonen. 

På måndag är det äntligen dags för föräldramöte! Vi ses i ditt barns klassrum kl 17.30- 18.30. Har man inte möjlighet att komma får man gärna maila det till respektive klasslärare. Vi kommer även att skicka hem en sammanfattning om man inte kan närvara på måndag. Vi hoppas att så många som möjligt kan komma!

Snart är det även dags för utvecklingssamtal! Klass 2A kommer att ha samtal v. 39 och klass 2B v. 40-41 (det är studiedagar tor-fre v.40). Samtalen kommer fortsätta att vara digitala, detta är ett gemensamt beslut på skolan. Vi kommer att skicka ut tider under nästa vecka och sedan skickar vi ut en länk via teams. Samtalen kommer mestadels ligga under dagtid då ert barn är i skolan. Under utvecklingssamtalen pratar vi om elevens kunskapsutveckling och sociala samspel. Vill man prata om något särskilt eller något känsligt utan eleven så får man gärna boka in ett möte med oss pedagoger vid ett annat tillfälle. 

Nästa fredag den 16/9, är det dags för Skoljoggen. Hela skolan har gemensam uppvärmning och sedan springer klasserna var för sig Äppelvarvet. Barnen får gärna komma ombytta men tyvärr kan inte alla barn duscha denna dag. Vill man byta om sedan så går det naturligtvis bra att göra det, annars får man gärna gå i idrottskläder hela dagen!

V.37

Sv: Läsförståelse, ordkunskap, ASL och En läsande klass. 
Ma: Addition och problemlösning.
So: Valet, vänskap och inför utvecklingssamtal.
No: Skogen
Eng: Storytime
Bild: Självporträtt och skuggteknik.

Läxa: Läsläxa och läxbok kap 4.
Hälsningar Lina, Emma, Monica och Tilde