Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

torsdag 1 september 2022

Åk 2

 Hej!

Ytterligare en vecka har snart gått och rutinerna börjas sättas för oss alla. En så länge har vi tur med vädret men snart kommer hösten sakta men säkert. Glöm inte skicka med bra kläder för uteaktiviteter. 

I veckan har vi i matematiken repeterat addition och subtraktion. Eleverna har även fått arbeta med textuppgifter. I svenskan har eleverna fått arbeta med läsförståelse och skrivit om sitt intresse. Vi försöker även med tyst läsning varje dag. Just nu är vi inne i en period där vi tränar på att bara skriva med små bokstäver. Träna gärna hemma om det finns möjlighet. Vi ser gärna att eleverna skriver i läxboken med små bokstäver. 

I SO:n har vi pratat och diskuterat om valet. Eleverna har lärt sig skillnad mellan demokrati och diktatur. 2B fick även hitta på egna partier, kattpartiet, hundpartiet och fotbollspartiet och rösta fram vilket parti de tycker var bäst. 

V.36

Nästa vecka den 5/9 är det skolfotografering. Det blir porträttfoton. 

Svenska: Berättelser, läsförståelse, Läsande klass och ASL
Matematik: Jämföra tal, addera och subtrahera med hela tiotal, stationer (kluringar) och addera ental.
SO: Valet - partier
NO: Svenska djur
Engelska: Activities Bild: Bokmärke och arbete kring porträtt Musik: Rytmik Idrott: Puls och kondition

Hälsningar
Emma, Lina, Tilde och Monica