Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

fredag 9 september 2022

Åk 3, v.37

Hej! 

Den här veckan har flera varit sjuka, både elever och vuxna på skolan. Vi har fått ihop det bra ändå med lite ändringar och annan personal som har gått in i klasserna. Tänk på att hålla era barn hemma vid symtom och glöm inte att sjukanmäla på IST- appen. Det tar mycket tid för oss pedagoger att ringa till er föräldrar på morgonen om ert barn inte är på plats och inte är sjukanmält. Att vi ringer gör vi av säkerhetsskäl så det inte har hänt ert barn något på morgonen. 

På svenskan denna veckan har vi repeterat alfabetisk ordning samt jobbar vi med läsförståelse och venndiagram. På matten jobbar vi vidare med uppställningar både med och utan växling. På So-lektionen har eleverna fått rösta, det de röstade på var 7 olika superkrafter. Flyga vann i 3B och i 3A vann odödlig. De har även fått skriva om varför de valde just den superkraften samt hur de skulle använda sig av sin superkraft. På No har vi börjat med arbetsområde kroppen, vad känner du till om kroppen samt fick eleverna skriva de kroppsdelar de känner till. På engelskan har vi tränat på att räkna till 20 samt hur dessa tal stavas. Vi har även tränat på att lyssna på engelsk dialog. 

Fredag den 16/9, är det dags för Skoljoggen. Hela skolan har gemensam uppvärmning och sedan springer klasserna var för sig Äppelvarvet. Eleverna får gärna komma ombytta men tyvärr kan inte alla duscha denna dag. Vill man byta om sedan så går det naturligtvis bra att göra det, annars får man gärna gå i idrottskläder hela dagen!

Vecka 37
Måndag: läsläxan kap.3 skickas hem, idrott ombyte och handduk, simundervisning 
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag: slöjd halvklass
fredag: slöjd halvklass, Idrott utan ombyte, Lämna in läsläxan, skoljoggen

Trevlig helg
önskar

Team 3