Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

fredag 16 september 2022

Åk 3 v.38

Hej!

Härlig dag med Skoljoggen! Hela skolan hade gemensam uppvärmning på skolgården och därefter sprang klasserna var för sig runt Äppelvarvet. När eleverna kom i mål bjöds de på äpplen som Ica Smedby sponsrade skolan med, jättetack!

Nu börjar rutiner i klassrummet infinna sig. Vi har nu hittat ett lugn på morgonen innan lektionen startat. Tränar vidare med att räcka upp handen och lyssna när kompisen/ vuxen pratar. Vi arbetar även med attityden mot varandra i klassrummet. Även denna vecka har team 3 haft sjukfrånvaro, detta har löst med hjälp av lärare/fritidspedagoger från andra klasser. 

I matten har vi jobbat med problemlösning. Blockmodellen som matteboken förespråkar var inte så enkelt, och inget som eleverna var bekväma med även om de jobbat med detta sedan åk 1. Vi kommer att träna vidare med andra strategier för att eleverna ska känna sig säkra på detta moment. Eleverna har även fått träna vidare på uppställningar med växling. Idag, fredag, får de med sig en matteläxa hem där de har möjlighet att träna vidare på uppställningar. Läxan lämnas in senast fredag (23/9).

I svenskan har vi jobbat med berättande texter och personbeskrivning.

På No har vi fortsatt jobba med kroppen, denna vecka fokuserade vi på mat, kondition och kroppskontroll. Detta då vi hade skoljoggen som inspirerande hälsodag. På So har eleverna fått träna på att argumentera för och emot något, inte alltid så lätt att få fram sitt budskap på bra sätt. 

Under vecka 38 och 39 kommer vi att göra Bedömningsstöd från skolverket både i matematik och svenska. Detta görs med eleverna för att se hur de ligger till kunskapsmässigt. Resultatet  kommer vi att titta på gemensamt med er under utvecklingssamtalen för att utforma individuella kunskapsmål tillsammans. 

Utvecklingssamtalen för åk 3 kommer ligga v.40-42, länkar för ert samtal kommer skickas ut på mail under v.39. Om tiden ni fått tilldelat inte passar, byter ni med varandra. viktigt att även meddela oss klasslärare om detta.

OBS! Glöm inte bort föräldramötet torsdagen den 22 september kl.18.00-19.30 i klassrummet. Rektor för Vikbolandsskolan är med en stund och informerar angående val till åk 4.

Simundervisning för åk 3B och några från 3A, glöm inte badkläder. Eleverna har fram till höstlovet på sig att träna på sina simkunskaper.

Bokbussen kommer på måndag (19/9) För er som fortfarande har böcker hemma sedan i sommars, viktigt att de lämnas in!


Vecka 38
Måndag: läsläxan kap.4 skickas hem, idrott ombyte och handduk, simundervisning, bokbuss
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag: slöjd halvklass, Föräldramöte kl.18.00-19.30
fredag: slöjd halvklass, Idrott utan ombyte, Lämna in läsläxan och matteläxan.

Trevlig helg
önskar

Team 3