Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

fredag 23 september 2022

Åk 3, vecka 39

Hej!

Tack för jättetrevliga föräldramöten i torsdags! Det var givande och roligt att träffa så många av er föräldrar! 

I Svenskan denna veckan har vi jobbat med läsförståelse, känsloord samt miljöbeskrivningar. Vi har även tränat på att skriva en berättelse utifrån en bild och egen tankekarta. På matten har vi börjat med multiplikationstabellen. Vi har även jobbat vidare med problemlösningar. Båda klasserna är nu igång med cromebook, vi jobbar med både svenska och matteuppgifter. 

På So har eleverna fått göra en självskattning som vi kommer ha som underlag på utvecklingssamtalen. På No fortsätter vi jobba med kroppen, denna veckan har vi pratat om skelettet och muskler.

Under vecka 39 kommer tider för utvecklingssamtalen på er mail. Som vi nämnde sker samtalen via Teams, vi skickar ut länkar till er! Ni får gärna byta tider med varandra om inte tiden passar. Maila oss lärare då, så vi skickar rätt länk till er. Vi har även skickat hem underlag till er föräldrar som ni fyller i tillsammans med ert barn och ta med till skolan senast måndag 3/10. 

Höstväder med regn är på gång, tänk på kläder efter väder!

Vecka 39
Måndag: läsläxan kap.5 skickas hem, idrott ombyte och handduk, simundervisning
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag: slöjd halvklass
fredag: slöjd halvklass, Idrott utan ombyte, Lämna in läsläxan.

Trevlig helg
önskar

Team 3