Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

fredag 2 september 2022

Åk 3

Hej!

Andra hela veckan är förbi och flera rutiner börjar sätta sig både för eleverna men även för oss pedagoger. Vi jobbar fortfarande med att få och ge varandra arbetsro. Att räcka upp handen när man vill säga något, inte springa ut och in hela tiden är några exempel.

Nästa vecka den 5/9 är det skolfotografering. Det blir porträttfoton. Simundervisningen är inställd för 3B samt några från 3A på måndag (5/9). 

På matten har vi jobbat med uppställningar, något som vi kommer jobba vidare med då de flesta eleverna var mycket osäkra på detta moment. På svenskan har vi jobbat med första kapitlet i arbetsboken Robin samt tränat vidare på läsförståelse. Läsläxan är bra om ni tränar lite varje dag hemma för att få flyt i läsningen. Läsläxan läser eleverna upp på fredagar, läxboken samlas in på fredagar återfås på måndagar tillsammans med ny läsläxa. 

I So har vi fortsatt prata om valet, eleverna har även sett en film om hur ett val går till samt pratat om olika partisymboler. Fredagseftermiddagen So-lektion avslutades med lilla aktuellt skola

På No lektionen denna vecka gick vi ut och tittade vad som händer ute i naturen, vi hann även med fri lek, härlig eftermiddag för båda grupperna. bild nedan från vår härliga utflykt.

Påminnelse till er föräldrar, ska ditt barn med någon kompis eller gå hem själv en annan tid än den vanliga, Glöm inte skicka iväg ett sms, till frita eller till klassläraren. Vi skickar inte iväg någon elev om vi inte har hört något! 

Ni som inte lämnat in kontaktuppgifter (skickades hem första dagen) lämnas in så fort som möjligt.

3A -  I torsdags hade vi en helt underbar mattelektion 10.00-11.00, eleverna jobbade på bra. Detta då alla räckte upp handen för att berätta något eller om någon elev ville ha hjälp, vi hinner med så mycket mer i klassrummet. Beröm ert barn! Jag har gett dem jättemycket beröm i skolan, kul!

Vecka 36
Måndag: läsläxan skickas hem, idrott ombyte, simundervisning inställd, fotografering.
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag: slöjd halvklass
fredag: slöjd halvklass, Idrott utan ombyte, Lämna in läsläxan

Trevlig helg
önskar

Team 3