Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

torsdag 1 september 2022

År 1a

 

Veckobrev v.35

svenskan i onsdags startade vi med läsinlärningen på riktigt. En grupp går till Birgitta medan de andra kommer att läsa tillsammans med mig (Pernilla) och Jenny. Vi läser här i skolan varje onsdag, sedan får de med sig boken hem tillsammans med ett läsprotokoll. Detta ska fyllas i med kommentar, glada/ ledsna gubbar och antalet gånger man läst. Vi önskar att man läser igenom läxan minst en gång per dag ( förutom helgen som naturligtvis måste få vara läxfri). Varje tisdag måste boken komma tillbaka till skolan då vi ska läsa upp läxan för en pedagog och för en liten grupp elever.

svenskan har vi även introducerat arbetet med bokstäver. Denna vecka har vi arbetat med bokstaven Cc. Vi även gått igenom alfabetet, pratat om vokaler och konsonanter och målat klassens eget väggalfabet som ska pryda en av väggarna i klassrummet. Vi har också använt våra anv.namn och lösenord under veckan och arbeta med våra chrome books, bokstavståget. Vi har gjort små lappar med dessa namn och lösen som vi fäst i kontaktboken så att ni även kan använda dem hemifrån. Genom att logga in med sitt googlekonto kan man som elev komma åt sina texter/arbeten från vilken dator och vilken plats som helst. Vi kommer att öva på att lära oss våra googlekonton utantill men följande gäller:

Logga in genom chroome, skriv mailadressen ex. calle.carlsson@elev.norrkoping.se

Lösenordet är: Calle090909 (elevens namn med stor bokstav, födelseår, månad, födelsedatum)

Varje vecka ska vi försöka att skriva ett brev till er i en grön skrivbok som vi kallar Brev hem. Alla kommer att ta med den hem på tisdagar. Vi vill att den är med tillbaka igen kommande tisdag och gärna att ni har skrivit ett litet svar tillbaka.

matematiken har vi arbetat med siffran 1 och 2. Vi har börjat läsa en björnsaga om Bamse som är alldeles ensam i en skog men som hittar en söt flickbjörn som heter Bimsa.

NO:n kommer vi fortsatta med vårt träd, tittat på filmer om träd och skogen och målat trädet som det såg ut när vi besökte det förra veckan.

SO:n har vi pratat om valet som snart stundar. Vad är ett val, partier, ministrar…?

bilden har vi målat clowner.

Vi vill påminna om att ni har nya kontaktböcker. Skriv i dessa om det är något ni vill förmedla till oss, exv ändrade fritatider. Berätta för barnen om ni skriver i boken och att de då måste lämna den till oss. Vi försöker nämligen få in rutinen att de bara lämnar fram kontaktboken om det är något skrivet.

Sjukanmälan sker via kommunens app.

Telefonnummer till 1a: 073-8531633.

Mailadresser för att nå oss i 1a:

pernilla2.ahlgren@norrkoping.se

magnus.hjertstrom@norrkoping.se

inger.nestor@norrkoping.se

Nästa vecka v. 35:

Måndag: skolfotografering

Torsdag: Uteidrott (ombyteskläder, uteskor, handduk, ev vattenflaska), musik

Tisdagen den 13 september kommer vi att ha ett föräldramöte, 18-19, i klassrummet. Vore tacksamt om endast en per familj kommer, så vi får plats och om vi ska tänka lite smittsäkert fortfarande.

Läxor:

Läsläxa: läs lite varje dag, onsdag till tisdag. Ni som läser Robin, fyll i läsprotokollet (kommentar och ”gubbe”) Kom ihåg att boken måste finnas med varje tisdag för då får de läsa upp läxan här i skolan.

Trevlig helg önskar

Pernilla och Magnus

Inger