Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

torsdag 15 september 2022

År 1a

 

Veckobrev v.37

svenskan har vi arbetat vidare med Åå. Vi har arbetat med ASL= Att Skriva sig till Läsning. Vi har fortsatt med larven. Träna gärna genom att logga in med googlekontot hemma, så underlättar det här i skolan.

Logga in genom chroome, skriv mailadressen ex. calle.carlsson@elev.norrkoping.se

Lösenordet är: Calle090909 (elevens namn med stor bokstav, födelseår, månad, födelsedatum)

matematiken har vi arbetat med siffran 4. Vi har fortsatt vår björnsaga om Bamse, arbetat med ett häfte där vi övat på siffra/ antal och arbetat vidare i matteboken bland annat med större än och mindre än, som vi illustrerar med hjälp av krokodilens gap. Vi sjöng därför ”Krokodilen i bilen”.

bilden har vi målat och klippt apor, eftersom vi arbetade med bokstaven Aa förra veckan.

NO:n kommer vi samtalat om svampar. Vi har tittat på en lärorik film och en powerpoint. Vi har pratat om matsvampar och giftiga svampar och skrivit ner svampens olika delar.

engelskan fortsätter vi med hälsningsfraser och ”What´s your name?” och ”My name is…”, sjunger sånger och övar genom namnlekar.

Skoljoggen fredag : Vi tackar ICA speciellt som lovat att skänka äpplen till alla barn.

På föräldramötet pratade vi om att ordna föräldragrupper i klassen där man ansvarar för sådant som händer under året, allt ifrån föräldraråd till brännbollskväll till barnens egna önskningar som Halloween exv… Jag, Pernilla, har tagit en klasslista och delat in den i 3 delar, en för varje årskurs. Jag har satt en stjärna för de föräldrar som är sammankallande (byt gärna om det inte passar dig). De översta 5 ansvarar alltså för år 1. Påminner er om föräldraråd 28 september, kl 18-19.

Fick ett mail från en förälder ang facebookgrupp: Gruppens namn: Dagsberg1A-22

Sjukanmälan sker via kommunens app.

Telefonnummer till 1a: 073-8531633.

Mailadresser för att nå oss i 1a:

pernilla2.ahlgren@norrkoping.se

magnus.hjertstrom@norrkoping.se

inger.nestor@norrkoping.se

Nästa vecka v. 38:

Utvecklingssamtalen startar. Jag skickar ut en teams-inbjudan. Du kommer att få hem en framåtsyftande plan och ett papper att fylla i kring hur man trivs i skolan. Detta papper vill vi att du skickar tillbaka hit igen när det är ifyllt, så vi kan diskutera det under samtalet.

Torsdag: Uteidrott (ombyteskläder, uteskor, handduk, ev vattenflaska), musik

Läxor:

Läsläxa: läs kapitel 5, lite varje dag, onsdag till tisdag. Ni som läser Robin, fyll i läsprotokollet (kommentar och ”gubbe”) Kom ihåg att boken måste finnas med varje tisdag för då får de läsa upp läxan här i skolan.

Brev hem: Läs och svara gärna era barn. Boken måste finnas här varje tisdag.

Trevlig helg önskar

Pernilla och Magnus

Inger