Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

torsdag 22 september 2022

År 1a

 

Veckobrev v.38

svenskan har vi arbetat med bokstaven Ää. Vi har arbetat med ASL= Att Skriva sig till Läsning. Den här veckan har vi skapat nya par att arbeta i. Vi skrev ordbilderna en och ett.

matematiken har vi arbetat med siffran 0 och läst om Lilla nollan och dom andra. Vi har även jobbat vidare med boken och kommer under veckan att testa vad vi lärt oss under första kapitlet. Nästa vecka börjar vi på kapitel 2.

NO:n passande vi på (med tanke på vilken bokstav vi jobbat med) att lära oss om äpplen. Vi tittade på en film om äpplets livscykel och skrev och målade om det.

SO:n har vi tittat på Gatsmart om reflexer. Vi har även målat bilder på svart papper för att förtydliga vikten av reflexer.

engelskan fortsätter vi med ”What´s your name?” och ”My name is…”, sjunger sånger och övar genom namnlekar. Vi tittar på Pick a colour.

Jag har skickat hem en information om Bingel ifall ni vill jobba med det hemma. Några har börjat jobba med det här, men inte alla.

På föräldramötet pratade vi om att ordna föräldragrupper i klassen där man ansvarar för sådant som händer under året, allt ifrån föräldraråd till brännbollskväll till barnens egna önskningar som Halloween exv… Jag, Pernilla, har tagit en klasslista och delat in den i 3 delar, en för varje årskurs. Jag har satt en stjärna för de föräldrar som är sammankallande (byt gärna om det inte passar dig). De översta 5 ansvarar alltså för år 1. Påminner er om föräldraråd 28 september, kl 18-19. Skickar hem detta papper med den framåtsyftande planen. Har jag råkat glömma någon får du maila eller sms:a.

Påminner om regeln att lämna leksakerna hemma. Många har med leksaksnyckelringar och så länge de sitter på väskan är det ok.

Sjukanmälan sker via kommunens app.

Telefonnummer till 1a: 073-8531633.

Mailadresser för att nå oss i 1a:

pernilla2.ahlgren@norrkoping.se

magnus.hjertstrom@norrkoping.se

inger.nestor@norrkoping.se

Nästa vecka v. 39:

Utvecklingssamtalen fortsätter. Du kommer att få hem en framåtsyftande plan och ett papper att fylla i kring hur man trivs i skolan. Detta papper vill vi att du skickar tillbaka hit igen när det är ifyllt, så vi kan diskutera det under samtalet.

Onsdag: föräldraråd 18-19. Prata ihop er ni som är först i klasslistan så att någon går.

Torsdag: Uteidrott (KOM IHÅG: ombyteskläder, uteskor, handduk, ev vattenflaska), musik

Läxor:

Läsläxa: läs kapitel 6, lite varje dag, onsdag till tisdag. Ni som läser Robin, fyll i läsprotokollet (kommentar och ”gubbe”) Kom ihåg att boken måste finnas med varje tisdag för då får de läsa upp läxan här i skolan.

Brev hem: Läs och svara gärna era barn. Boken måste finnas här varje tisdag.

 

Trevlig helg önskar

Pernilla och Magnus

Inger