Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

torsdag 29 september 2022

År 1a

 

Veckobrev v.39

Tack för alla trevliga samtal.

svenskan har vi arbetat med bokstaven Dd. Vi har arbetat med ASL= Att Skriva sig till Läsning. Den här veckan har vi skrivit D-ord.

matematiken jobbade vi klart med första kapitlet förra veckan, så denna vecka har vi startat kapitel 2. Vi har bland annat pratat om begreppet hälften. Träna gärna på det hemma (Vad är hälften av 4, 6…)

NO:n passande vi på (med tanke på vilken bokstav vi jobbat med) att lära oss om daggmasken. Vi tittade på en film om daggmasken, läste om Nalle Bruno som träffar daggmasken Lubbe och målade. På fredag ska vi gå till vårt klassträd igen, som börjar skifta i färg. Vi ska även lövpyssla.

SO:n har vi tittat på Cykeldetektiven om cyklar, hjälmar, trafikvett och vad som krävs för att en cykel ska vara godkänd för trafik. Vi har även målat hjälmar och cyklar.

engelskan lämnar vi ”My name is…” och går över till att arbeta med färger. Vi ska bland annat göra egna loppor.

bilden den här veckan har vi arbetet med våra bokmärken och pysslat lite med löv.

På föräldramötet började vi fylla i en telefonlista till alla föräldrar i klassen. Nu har jag frågat alla föräldrar som inte var på mötet om lov att skriva med deras nummer, så nu ska den kopieras och delas ut.

Sjukanmälan sker via kommunens app.

Telefonnummer till 1a: 073-8531633.

Mailadresser för att nå oss i 1a:

pernilla2.ahlgren@norrkoping.se

magnus.hjertstrom@norrkoping.se

inger.nestor@norrkoping.se

Nästa vecka v. 40:

Onsdag: Elevråd

Torsdag: Studiedag

Fredag: Studiedag

Läxor:

Läsläxa: läs kapitel 7, lite varje dag, onsdag till tisdag. Ni som läser Robin, fyll i läsprotokollet (kommentar och ”gubbe”) Kom ihåg att boken måste finnas med varje tisdag för då får de läsa upp läxan här i skolan.

Brev hem: Trevligt med så många svarJ. Boken måste finnas här varje tisdag.

 

Trevlig helg önskar

Pernilla och Magnus

Inger