Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

fredag 9 september 2022

År 1a

 

Veckobrev v.36

svenskan har vi arbetat vidare med Aa. Vi har arbetat med ASL= Att Skriva sig till Läsning. Denna vecka har vi målat en larv och några har börjat skriva på CB, medan några kommer att få skriva nästa vecka. Träna gärna genom att logga in med googlekontot hemma, så underlättar det här i skolan.

Logga in genom chroome, skriv mailadressen ex. calle.carlsson@elev.norrkoping.se

Lösenordet är: Calle090909 (elevens namn med stor bokstav, födelseår, månad, födelsedatum)

matematiken har vi arbetat med siffran 3. Vi har fortsatt vår björnsaga om Bamse. Han och Bimsa har fått en son under tiden de legat i idet: Bimbo. Vi har även arbetat i matteboken med antal/ siffra.

NO:n kommer vi samtalat kring sädesslag. Vi har lärt oss att det finns vete, råg, korn och havre. Vi har tittat på lite lärorika filmer, en powerpoint och studerat plockade sädesslag som fanns i klassrummet. Under veckan har vi även målat sädesslagen.

engelskan fortsätter vi med hälsningsfraser och ”What´s your name?” och ”My name is…”

Eleverna får emellanåt gör enkäter där de svarar på frågor om skolan; trygghet, delaktighet, arbetsro… Vi har upptäckt att vi måste vara tydligare med att förklara för eleverna vad delaktighet innebär, då de uttrycker att de inte får påverka skolans innehåll. Denna vecka har barnen bland annat varit med och påverkat engelskan där de ville dansa till en sång som vi spelade och idag när de uttryckt att de ville bygga kojor och vi tog med dem till skogen för kojbygge. Vi har varit tydliga med att berätta detta; det är det som är delaktighetJ

Sjukanmälan sker via kommunens app.

Telefonnummer till 1a: 073-8531633.

Mailadresser för att nå oss i 1a:

pernilla2.ahlgren@norrkoping.se

magnus.hjertstrom@norrkoping.se

inger.nestor@norrkoping.seNästa vecka v. 36
:

Tisdagen den 13 september kommer vi att ha ett föräldramöte, 18-19, i klassrummet. Vore tacksamt om endast en per familj kommer, så vi får plats och om vi ska tänka lite smittsäkert fortfarande. Har du något du vill ta upp? Maila gärna Pernilla.

Torsdag: Uteidrott (ombyteskläder, uteskor, handduk, ev vattenflaska), musik

Fredag: Skoljoggen. Ha sköna kläder att springa i och bra skor redan när du kommer till skolan. Duschar gör vi hemma. Om du vill ha med en extra t-shirt att byta till efteråt är det ok. Tag gärna med vattenflaska.

Läxor:

Läsläxa: läs kapitel 4, lite varje dag, onsdag till tisdag. Ni som läser Robin, fyll i läsprotokollet (kommentar och ”gubbe”) Kom ihåg att boken måste finnas med varje tisdag för då får de läsa upp läxan här i skolan.

Brev hem: Läs och svara gärna era barn.

Trevlig helg önskar

Pernilla och Magnus

Inger