Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

fredag 9 september 2022

År 1B

 Veckobrev v.36


I svenskan har vi jobbat med veckans bokstav A, vi har pratat om hur bokstaven låter, tränat på att skriva den, letat ord som innehåller A och skrivit dessa ord, samt lärt oss bokstaven på teckenspråk.

Vi har också jobbat i Forma språket där man skulle rita och skriva något man tycker är roligt och något man tycker är läskigt.

Vi har även jobbat med ASL (Att Skriva sig till Läsning), där vi pratat om larver, ritat fina larver och sedan skrivit meningar om larven på våra chromebooks.

I matten har vi jobbat med siffran 4, både genom att träna på att skriva siffran och i matteboken där man skulle leta saker i en bild och skriva rätt siffra till.

På NO:n har vi pratat om våra 4 sädesslag. Vad kan man använda vete, havre, råg och korn till? Vi har tittat på film där vi fick veta mer om sädesslagen, vi har jobbat med arbetsblad och även studerat de olika sädesslagen som vi plockat in i klassrummet. 

I SO:n har vi börjat med tema trafik och den här veckan pratade vi om hur man kan ta sig till skolan på olika sätt, samt tittat på några av de trafikskyltar som vi ser när vi är på väl till skolan. Vi har också haft klassråd där vi gick igenom förra veckans protokoll från elevrådet. Vi passade också på att prata om delaktighet och om varför vi har klassråd och elevråd, samt vikten av att eleverna känner att de får vara med och påverka sin vardag här i skolan. 

På engelsklektionen har vi repeterat My name is, What is your name och även pratat lite om färger och lekt några lekar där man fick öva på att säga färgerna på engelska. 

-----------------------------------------------------------------------------

Tisdagen den 13/9 kl. 18.00-19.00 är det föräldramöte. Vi önskar att det helst bara kommer en förälder/elev, då det är ganska trångt i vårt lilla klassrum och vi bör kunna tänka lite smittsäkert.


Fredagen den 16/9 är det Skoljoggen. Ha sköna kläder att springa i och bra skor!

---------------------------------------------------------------------------------

Nästa vecka v. 37:

Måndag: Matte, Bild, Svenska (läsgrupper), Elevens val

Tisdag: Musik, Matte, No, So 

Onsdag: Svenska (veckans bokstav), Elevens val, Engelska, Idrott (utan ombyte)

Torsdag: Matte, Svenska, Teknik, Idrott (ombyteskläder, bra uteskor, handduk)

Fredag; Matte, Svenska (läsgrupper), So 


Läxor:

Läsläxa: Varje måndag får man hem läsläxa. Ni som läser Robin, fyll i läsprotokollet (kommentar och ”gubbe”) Kom ihåg att boken måste finnas med varje fredag för då får de läsa upp läxan här i skolan.


Sjukanmälan görs i IST-appen

Telefonnummer till 1B: 073-8531634.

Mailadresser för att nå oss i 1B:

martina.tingberg@norrkoping.se

kerstin.soderholm@norrkoping.se

                                                            

                                           Trevlig helg! 

                                       // Martina och Kerstin