Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

fredag 30 september 2022

Årskurs 3 V.40

 Hej!

I Svenskan denna veckan har eleverna jobbat med att skriva klart sina berättelser om "Den magiska cykeln". De har skrivit både för hand och på sina chromebooks. Vi har även arbetat med att jämföra olika djur i texter genom venndiagram (likheter/olikheter).

På matten har vi fortsatt jobba med multiplikationstabellen. Vi har även jobbat vidare med problemlösningar och prioriteringsregler. Båda klasserna är igång med chromebook, vi jobbar flitigt med både svenska och matteuppgifter. 

På So har eleverna jobbat med väderstrecken. På No fortsätter vi jobba med kroppen, denna veckan har vi pratat om hjärta och lungor samt blodomlopp.

Tider har nu skickats ut för ert utvecklingssamtal, under vecka 40 kommer läkarna på er mail. Som vi nämnt tidigare sker samtalen via Teams. Ni får gärna byta tider med varandra om inte tiden passar. Maila oss lärare då, så vi skickar rätt länk till er. 

Nästa vecka på torsdag och fredag (6-7 okt) är det studiedagar. Glöm inte meddela i IST om ditt barn behöver omsorg eller inte.

Idag, fredag, har eleverna med sig ett kuvert hem med dokument som vi kommer använda som underlag för utvecklingssamtalet.

Höstväder med regn är på gång, tänk på kläder efter väder!


Vecka 40
Måndag: Läsläxa kap. 6. Måndag- måndag. Idrott ombyte och handduk, simundervisning. Sista dagen för inlämning av frågor till utvecklingssamtalet (ligger i kuvertet). 
Tisdag:
Onsdag: 
Torsdag: Studiedag (fritidshemmet öppet)
fredag: Studiedag (fritidshemmet öppet)

Trevlig helg
önskar

Team 3