Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

fredag 30 september 2022

Förskoleklassen veckobrev v. 39

 Hej

Tack för ett trevligt föräldramöte, kul att så många kunde komma. Vi vill också tacka för alla trevliga "lära känna samtal" jättekul att få träffa er vårdnadshavare. 

Den här veckan har vi arbetat med bokstaven E. En svår bokstav då den kan låta på olika sätt. Vi har också tränat vidare på långa och korta ord samt börjat prata om meningar, ord och sammansatta ord tex Tand +borste =tandborste. Om man vill och barnen har intresse så testa hemma och se om era barn kan lista ut olika sammansatta ord eller vilket ord som är längst/kortast tex mus eller nyckelpiga

Nu har vi också startat upp vårt hösttema. Den här veckan har vi kollat på filmer om hösten, gjort en tankekarta för att kolla vad vi redan kan och vet. Vi har målat fina lönnlöv i alla höstens färger. I skogen har vi plockat fina höstlov som vi sedan har lagt i press. Dessa kommer bli superfina bokmärken. När vi var i skogen passade vi också på att plocka med oss goda höstäpplen. Av dom bakade vi en smarrig äpplekaka, riktigt mumsigt. 

__________________________________________________

Idag skickar vi hem en klasslista med alla era telefonnummer och mailadresser. Om ni ser att något inte stämmer så hör av er. 

Skickar också hem protokoll från föräldramötet. 


v. 40 Tema Höst

måndag: Vi repeterar alla veckans bokstäver som vi hittills arbetat med. HÖST-tema 

Tisdag: ROBIN. Vi börjar med vår kartläggning Hitta språket, språklek

onsdag: Idrott, matematik

torsdag: studiedag, frita öppet för de elever som anmält

fredag: studiedag, frita öppet för de elever som anmält


Tack för den här veckan

Trevlig helg

MVH 

Jenny D, Jenny S, Ingela, Linda, Oliver och Lovisa