Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

fredag 2 september 2022

Förskoleklassens veckobrev v. 35

 Hej

Då har vi jobbat på ytterligare en vecka. 

Vi startade den här veckan med bokstaven I. Vi lyssnar och tränar på att säga och skriva bokstaven. Vi har pysslat söta igelkottar och jobbat med en ramsa om en liten igelkott. I matematiken har vi fortsatt träna på siffrorna 1 och 2 samt höger/vänster och lika/olika. I både matte och språk så har vi jobbat en del på smartboarden och med skolplus, det tycker eleverna är jätteroligt. 

I musiken har det sjungits om blomman Iris och eleverna har fått hålla rytmen med hjälp av olika instrument så som Tamburin och trummor mm. På idrotten fortsätter vi att leka samarbetslekar, den här gången blev det pepparkakskull och banankull. 

Igår blev det en liten sväng till skogen och idag fredag har vi arbetat klart med det vi inte hunnit med i veckan. 

__________________________________________________

vi påminner: 
På måndag den 5/9 är det dags  fotografering. Vi kommer bara att ta enskilda foton.  

På måndag och torsdag kommer vår spec. pedagog Marie Österström att arbeta med Fonolek med alla barn i förskoleklassen. Det handlar om bland annat om ords första ljud, rim, hur många ljud i ord osv. Detta för att kolla av vart alla elever befinner sig i sitt lärande. v. 36  Tema Vänskap

Måndag: veckans bokstav L, TEMA

Tisdag: Robin, musik, ipads

Onsdag: Mattelek, idrott

Torsdag: pyssel, skogen

Fredag: språklek, jobba klart
Tack för den här veckan. Vi önskar er en trevlig helg 

Jenny D, Jenny S, Linda, Oliver & Ingela