Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

torsdag 22 september 2022

Förskoleklassens veckobrev

Hej!

Den här veckan har vi jobbat med bokstaven R och lärt oss ramsan om Randige Rulle och Rutiga Rut. Vi har också sjungit Majas alfabetssång om rönnen. Vi är på kapitel 5 i Robin-boken och det handlade om att man kan känna sig ledsen när man själv eller en kompis ska flytta. Att följa muntliga instruktioner har vi också tränat på.

I matematiken har vi pratat om längd och begreppen lika lång, längre och kortare. Vi avslutade vårt tema Vänskap med att göra vänskapshjärtan. Nästa vecka börjar vi med tema Höst. 
Nu är samtalsperioden slut och vi vill tacka för trevliga samtal! Nästa vecka har Jenny S några sista samtal för dem som behövt omboka. Om du missat att boka samtal men känner att du vill ha ett, hör av dig så hittar vi en tid!
 
_____________________________________________

Vi påminner:  

Föräldramöte: Tisdagen den 27/9 kl. 18-19 har vi föräldramöte för både rävarna och björnarna. Då vi har det ihop önskar vi att det endast kommer en vårdnadshavare per barn så vi får plats. 

Föräldraråd: Onsdagen den 28/9 är det föräldraråd. En representant från varje klass medverkar där och fundera redan nu på om det är något du vill vara.


v. 39  Tema Höst

Måndag: veckans bokstav E, TEMA

Tisdag: Robin, ipads

Onsdag: matte, idrott

Torsdag: pyssel, skogen, musik

Fredag: språklek, jobba klart
Tack för den här veckan. Vi önskar er en trevlig helg! 

Jenny D, Jenny S, Linda, Oliver & Ingela