Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

torsdag 22 september 2022

V.39. Åk 2.

Hej!

Den här veckan har vi gjort Bedömningsstöd i matematik och svenska. Detta för att kartlägga hur elevernas kunskaper är. Ni får veta hur det har gått för ert barn under utvecklingssamtalen som ligger under v. 39-40.

På grund av samtalen ser planeringen för årskurserna lite annorlunda ut under de kommande veckorna. Nästa veckan när klass 2A har utvecklingssamtal kommer klassen att arbeta med  Halloween-tema under 3 dagar tillsammans med Tilde. Lina sitter i samtal. Klass 2B har inte schemabrytande aktiviteter den veckan utan har det v.40 istället. Då har Monica Halloween-tema och Emma sitter i utvecklingssamtal. Klasserna har idrott som vanligt under veckorna på tisdagen med ombyte. Idrotten fortsätter vara utomhus fram till höstlovet. Tänk på varma kläder!

En påminnelse: Hör gärna av er på vår telefon, men skicka gärna sms under skoltid istället för att ringa. Glöm inte att sjukanmäla på IST-appen, även om det är en del av dagen vid tex. tandläkarbesök eller liknande. Det tar mycket tid för oss pedagoger att ringa efter elever på morgonen när vi behöver vara i klasserna för att få en bra start på dagen! 

V. 39

Sv: Faktatexter och tankekartor. Skriva en berättande text.
Ma: Talföljder och mönster. Vi lär oss om multiplikation.
Eng: Clothes
So: Barnkonventionen
No: Skogens djur
Bild: Porträttbilder 

Läsläxa kap 6 och läxbok.

Halloween-tema: Personbeskrivning, spökhistorier från andra länder, planera och skriva en spökhistoria, pyssla, måla och läsa. ( Skicka gärna med toalettrullar till skolan om ni kan. Vi ska skapa spöken och andra monster av dessa).

Hälsningar Lina, Emma, Monica och Tilde