Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

fredag 14 oktober 2022

1 B

Veckobrev v.41

I svenskan jobbat med veckans bokstav G på olika sätt. Vi har pratat om ord som innehåller G, jobbat i häften där man fick träna på att skriva bokstaven, skriva ord som innehöll G och i ASL fick man skriva G-ord och sedan rita till. 

matten har vi jobbat med addition. Eleverna fick i måndags skriva på varsin lite whiteboard, mattetal som vi gemensamt kom på. Sedan under veckan jag man fått jobba med addition både på smartboarden (Skolplus) och i matteboken. Vi har även gjort räknesagor med additon. 

No:n har vi jobbat om trädets olika delar samt tränat på att känna igen några av våra vanligaste träd, genom att skriva namnen på dem bredvid rätt bild. Vi har även spelat memory med olika sorters träd.

So:n har vi pratat vidare om miljö och vi har pratat en del om återvinning och sett på film om vad som händer med våra sopor. Vi har också haft Grej of the day igen och denna gång handlade det om daggmasken som vi fick lära oss mer om. Alla fick sedan skriva meningar om daggmasken i sin skrivbok och rita till. 

I engelskan har vi fortsatt att repetera färger och siffror. Eleverna fick göra egna loppor som man fått färglägga och skriva i. Sedan fick gå runt i klassrummet träna på att ställa frågor till kompisarna på engelska.

---------------------------------------------------------------------

Pengarna som samlades in på under Skoljoggen (skolan gav 1, 50:-/varv som eleverna sprang) resulterade i 549:- som nu ska skänkas till WWF.

Nästa vecka v. 42:

Måndag: Matte, Svenska (Forma språket), Svenska (läsgrupper), Elevens val (halloweenpyssel), Bokbuss

Tisdag: Musik, Matte, No (höstord), So (miljö)

Onsdag: Svenska (veckans bokstav), Elevens val, Engelska, Idrott (utan ombyte)

Torsdag: Matte, Svenska (ASL), Teknik, Idrott (ombyteskläder)

Fredag: Matte, Svenska (läsgrupper), So (klassråd) 


Läxor:

Läsläxa: För de elever som har Robinboken, läs kapitel 10. Läs gärna lite varje dag. Tänk på att Robinboken och "protokollet" behöver vara med på måndagarna, så vi kan fylla i den nya läxan. 


Sjukanmälan görs i IST-appen

Telefonnummer till 1B: 073-8531634.

Mailadresser för att nå oss i 1B:

martina.tingberg@norrkoping.se

kerstin.soderholm@norrkoping.se


                                        Trevlig helg! 

                                       // Martina och Kerstin