Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

torsdag 20 oktober 2022

1 B

Veckobrev v.42

svenskan jobbat med veckans bokstav Q på olika sätt, jobbat i Forma språket där man skulle välja ut ord ur en text och skriva samt sätta ihop egna meningar kring ordet och i ASL har man i par skrivit fina höstmeningar.

matten har vi börjat med subtraktion. Vi har gjort räknesagor, jobbat gemensamt med övningar på smartboarden och tränat i matteboken.  

No:n har vi fortsatt med att prata om årstider och vilka månader ingår i årstiden höst. Eleverna fick också skriva olika höstord så fint de kunde. Vi jobbade också i ett häfte med hösttema. 

So:n har även denna vecka pratat en del om återvinning. Alla fick varsin stencil där man skulle titta på ett antal objekt och sedan skriva var man skulle sortera dessa, i kompost, plast-eller glasåtervinningen. 

I engelskan har vi fortsatt att repetera färger och siffror, samt att koppla ihop färgerna med tecknet för varje färg på teckenspråk. 

tekniken pratade vi om vilken teknik som finns i ett kök, samt att vi fick lära oss lite mer om magnetism.

Vi har under halloweenpysslat lite under veckan. Både jobbat i häften med halloweentema och gjort fina fladdermöss som nu hänger i klassrumstaket. Vi har också fått en fin pumpa från en elev, som nu pryder vårt klassrum!Nästa vecka v. 43:

Måndag: Matte, Bild, Svenska (läsgrupper), Elevens val (halloweenpyssel)

Tisdag: Musik, Matte, No (årstider), So (FN, barns rättigheter)

Onsdag: Svenska (veckans bokstav), Engelska, Elevens val,  Idrott (utan ombyte)

Torsdag: Svenska (ASL Barns rättigheter), Matte, Teknik, Idrott (ombyteskläder)

Fredag: Matte, Svenska (läsgrupper), So (FN)


Läxor:

Läsläxa: För de elever som har Robinboken, läs kapitel 11. Läs gärna lite varje dag. Tänk på att Robinboken och "protokollet" behöver vara med på måndagar och fredagar!


Sjukanmälan görs i IST-appen

Telefonnummer till 1B: 073-8531634.

Mailadresser för att nå oss i 1B:

martina.tingberg@norrkoping.se

kerstin.soderholm@norrkoping.se


                                     Trevlig helg! 

                                   // Martina och Kerstin