Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

onsdag 5 oktober 2022

Åk 2. V. 41

 Hej!


Det blev en kort vecka och den har gått väldigt fort! Nu har vi två givande studiedagar framför oss. 2B har haft utvecklingssamtal under den här veckan och vi tackar alla föräldrar i åk 2 för givande och trevliga samtal. Den här veckan har Sunday börjat arbeta hos oss på Dagsbergs skolan. Han kommer att främst vara riktad mot 2A. Tilde har tyvärr meddelat att hon slutar hos oss och många var ledsna idag efter hon hade berättat det för klassen. Vi önskar henne stort lycka till med hennes nya arbete som arrangör inom idrottsvärlden i Nyköping. Tilde är kvar även nästa vecka och hon och Sunday går parallellt för att få en bra överlämning. 

Vi har i båda klasserna påbörjat arbetet med Barnkonventionen i So:n. Vi pratar om barnens rättigheter men även om hur barn har det runt om i världen. Sunday fick även berätta i 2A om hans uppväxt i Kenya. Det var gripande men viktigt att uppmärksamma barnen på hur omvärlden ser ut. Sunday ska även få berätta i 2B. Barnen kommer få arbeta vidare med barns rättigheter och uppmärksamma vad de tycker är särskilt viktigt. Vi kommer även att fortsätta skriva faktatexter om skogens djur i No och Sv. På torsdag kommer vi att ha lite gemensam avslutning med mysfika för Tilde, då det är hennes sista dag! Eleverna behöver inte ta med något!

V.41

Sv: Skriva faktatexter, vokaler, stavningsregler och Asl.
Ma: Multiplikation, tabell 5 och 10.
So: Barnkonventionen.
No: Skogens djur.
Eng: Clothes.
Bild: Porträtt och näringskedjor.

Läxa: Läsläxa kap 8 och läxbok.




Hälsningar Emma, Lina, Monica och Tilde.