Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

fredag 14 oktober 2022

Åk 2 v.42

 Hej!

Nu har vi haft en vanlig vecka då alla utvecklingssamtal är genomförda. I matematiken arbetar vi just nu med multiplikation, vi har tränat på 1-5 och 10:ans tabell. Ni kan gärna träna hemma på detta: https://www.elevspel.se/amnen/matematik/multiplikation.html. I svenskan har vi arbetat med vokaler och konsonanter, samt stavningsregler. Vi har under veckar arbetat med faktatexter om svenska djur. Eleverna har gjort sin examinationsuppgift i No´n där de fått skriva en faktatext om antingen björn, hare, rådjur, räv eller älg. 

På torsdag (den 13/10) slutar tyvärr Tilde hos oss för att ge sig iväg för nya äventyr. Vi kommer att under torsdagen avsluta dagen med mys och fika i klassrummen och kramas extra mycket :)!

Flera vårdnadshavare saknar att ha läxa och stötta eleverna i matematikämnet även hemma. Så från och med nästa vecka kommer vi att skicka hem matteläxa. Matteläxan är frivillig att göra, men att vi skickar ändå hem den. 

Vecka: 42

Sv: Skriva faktatexter, liknelser
Ma: Multiplikation, problemlösning och den kommunikativa lagen i multiplikation
So: Barnkonventionen.
No: Näringskedjor
Eng: Clothes
Bild: Porträtt och näringskedjor.

Läxa: Läsläxa kap 9 och läxbok.


Hälsningar
Emma, Lina, Tilde, Monica och Sunday