Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

torsdag 20 oktober 2022

Åk 2. V.43

Hej!


Den här veckan har vi arbetat vidare med Barnkonventionen och barnens rättigheter. Vi avslutar det området nästa vecka och uppmärksammar då även FN-dagen på måndag genom att pyssla och prata om barnens rättigheter. Veckan efter är det höst-/läslov. Vi kommer att skicka hem ett Läsbingo över lovet som man gärna får fylla in och lämna in efter lovet. I No:n har vi arbetat vidare med skogens djur, fakta texter och näringskedjor. Även det arbetet kommer vi att avsluta under nästa vecka. Efter lovet kommer vi att starta upp ett arbete kring rymden i No och lika så i So där vi kommer arbeta med skildringar av livet förr och nu.

Från v. 46-7 har åk 2B simundervisning på tisdagar. Bussen går från skolan och ersätter idrotten på tisdagar. Skicka med barnen badkläder, handduk och ett lås till skåpet. Vi äter lunch när vi kommer tillbaka till skolan. Åk 2A har simundervisning efter sportlovet v.9-21. Vi påminner om det längre fram!

V. 43
Sv: Fakta texter, ASL och läsförståelse. 
Ma: Kommutativa lagen och räknehändelser. 
So: Barnkonventionen och FN
No: Skogens djur och näringskedjor.
Eng: Storytime
Bild: Näringskedjor

Läsläxa: Kap 10 och läxboken. (ev. matteläxa som är frivillig).Hälsningar Emma, Lina, Monica och Sunday.