Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

torsdag 27 oktober 2022

Åk 2 v.44-45

Hej!

Vi startade veckan med att arbeta med FN på FN-dagen i måndags. Vi såg ett bildspel tillsammans vad FN gör och arbetar med. Eleverna fick göra fredsduvor och skriva om barns rättigheter på sin duva. Vi avslutar arbetet med Barnkonventionen den här veckan och efter lovet kommer vi att börja arbeta med historia. Vi kommer att se hur vårt samhälle och skola såg ut för ca 100 år sedan. Eleverna kommer att få hem uppdrag där de ska intervjua någon äldre person om hur det var i skolan förr i tiden. Läxan ska lämnas in fredag v. 46. 

Vi kommer att starta igång en" läsdusch" i båda klasserna efter lovet. Där kommer eleverna i olika grupper träna på att läsa, lyssna på inläsningstjänst, skriva fint och träna på avkodning (läsa/avkoda ord på läslistor). Detta kommer vi att göra 20 min/dag fram till jullovet. 

V.45
 
Sv: Substantiv, faktatexter, ASL och läsdusch.
Ma: Flera räknesätt, multiplikationstabell 4. 
So: Förr och nu.
No: Rymden
Bild: Big bang
Eng: Body

Läxa: Läsläxa 11 och läxbok. Intervjua en äldre person och lämna in senast fredag 18/11. Över lovet skickar vi hem ett läsbingo. Det är frivilligt att göra med vi uppmanar er alla att läsa under vårt Läs/höstlov. 

Trevligt helg önskar Lina, Emma, Monica och Sunday