Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

fredag 21 oktober 2022

Åk 3 v.43

 

Hej!

Nu har alla elever haft sitt utvecklingssamtal, vi tackar för alla bra och givande samtal. 
Den här veckan har vi arbetat med Barnkonventionen och barnens rättigheter. Vi kommer att fortsätta jobba med detta under v.43. Vi uppmärksammar FN-dagen på måndagen samt jobbar vidare med temat under veckan.

Vecka 44 är det höst-/läslov. Vi i 3:an kommer att skicka hem ett Läsbingo över lovet som man gärna får fylla in och lämna in efter lovet. 

I No:n har vi arbetat vidare med kroppen, vi har jobbat med våra sinnen, fråga gärna ditt barn vad vi gjorde.(Båda klasserna fick lukta på olika saker och fundera på vad det kunde vara, uppskattat inslag.)
I matten har vi fortsatt jobba med multiplikationstabellen samt problemlösningar. Vi har även tränat på positionssystemet hundratal, tiotal och ental.

I svenskan har vi tränat på att skriva faktatext samt fortsatt med Substantiv, verb och adjektiv. Vi tränar även på att skriva meningar samt användandet av tidsord.

3A -  I torsdags hade vi en förälder som bjöd på fika till klassen, kul och uppskattat initiativ. Denna veckan har eleverna fått en utmaning i Nomp. Om de fick ihop 2000 i nompixburken lovade jag (Lena) film och popcorn någon gång under v.43, redan under torsdagen hade de kommit upp till detta resultat, Bra jobbat!

3B - Under No lektionen (våra sinnen) fick eleverna lukta och smaka på några olika saker när vi var färdiga fick alla elever pepparkaka och fläderblomsdricka.

Vecka 43

Måndag: Läsläxa kap.9. Måndag-fredag. Idrott ombyte och handduk, simundervisning klädsimning för alla som varit med och simmat under hösten-22 lapp har skickats med hem. FN-dagen
Tisdag: Musik
Onsdag: Bild
Torsdag: Slöjd
fredag: Slöjd. Läsläxa tillbaka! Idrott utan ombyte. Vi myser tillsammans innan lovet tar vid.

Vecka 44
höst/läslov


Trevlig helg!

önskar

Team 3