Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

fredag 28 oktober 2022

Åk 3 v.44-45

 Hej! 

Den här veckan har vi arbetat vidare med Barnkonventionen och barnens rättigheter. Vi har tillsammans läst om vilka rättigheter barn i hela världen har. Dessa rättigheter har vi skrivit på pappersduvor.

I No:n avslutade vi vårt arbete med kroppen med ett litet "vad kommer du ihåg test". 

I musiken kommer eleverna få ett litet test om instrument veckan efter lovet. (lapp att läsa på har skickats med hem).

I matten har vi börjat arbeta med division. Vi har pratat om sambandet mellan division och multiplikation. Fråga gärna era barn om varför de "hänger ihop". 
I svenskan har vi tränat på att skriva faktatext samt fortsatt med Substantiv, verb och adjektiv. Vi tränar även på att skriva meningar samt användandet av tidsord.

Idag (fredag) myste båda klasserna tillsammans sista lektionen. De fick välja på film i 3A:s klassrum eller rita/pyssla i 3B:s klassrum. I båda klassrummen serverades det popcorn.

I 3B vill vi även tacka en elev som hade med sig lite fika och bjöd på på. 

Vecka 44 Höstlov/ läslov Uppmuntra gärna era barn att läsa mycket! 
Idag fredag, har eleverna med sig ett Läsbingo hem. Låt Era barn läsa böcker, fyll i bingobrickan och lämna in igen efter lovet. 

Vecka 45

Måndag: Läsläxa kap.10. Måndag-fredag. Idrott ombyte och handduk, sista simundervisningen för de som inte är utcheckade. 
Tisdag: Musik. Litet test om instrument.
Onsdag: Bild
Torsdag: Slöjd
Fredag: Slöjd. Läsläxa tillbaka! Idrott utan ombyte.

Trevligt höstlov/läslov!

önskar

Team 3