Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

fredag 28 oktober 2022

År 1 läsprojekt

 

Tema läsning v.44-46

Under tre veckors tid kommer vi i år 1 att tänka lite extra på läsning. Vecka 44 är det lov och detta lov kallas ju numera för ”läslov”, under vecka 45 kommer vi att ha Alfons-tema och under vecka 46 kommer en författare på besök. V 46 är det även barnboksvecka.

Vi hoppas att denna satsning på läsning leder till stor utveckling hos våra elever.

Vi önskar under dessa tre veckor (v.44-46) involvera er som föräldrar. Vi kommer att skicka hem ”bokryggar” för er att skriva upp boktitlar på. Alla böcker som barnen själva läser hemma eller som ni läser för barnen önskar vi att ni skriver upp.

Här i skolan gör vi likadant. Allt som eleverna läser och det som vi vuxna läser högt i klassen blir till titlar på bokryggar.

Dessa bokryggar kommer vi sedan att stapla på väggen här i skolan och se hur många böcker vi klarar av att läsa under denna treveckorsperiod.

Vi skickar hem en varsin bok som ni får låna. Det är frivilligt att läsa dessa böcker, ni kan lika gärna läsa en bok hemifrån. Om ni väljer boken från oss o blir klara är det bara att ta med den och byta mot en annan.

Lycka till och kämpa väl.

Pernilla, Martina, Magnus, Kerstin och Inger