Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

onsdag 5 oktober 2022

Förskoleklassens veckobrev v. 40

 Hej

Trots att den här veckan bara var en kortvecka har vi hunnit med så mycket tex så har vi jobbat med både Robin och matteboken. Dom här tre dagarna har vi också fokuserat på att repetera mycket av det som vi arbetat med fram tills nu bland annat alla veckans bokstäver som vi gått igenom, sammansatta ord och långa/ korta ord. Vi har tränat på att slutföra en mening och räknat ord i meningar. 

Vi har också påbörjat "Hitta språket" och del 1. Först ut skulle barnen ge tre ledtrådar om en bild och de andra eleverna fick då gissa. Sedan skulle eleverna följa en instruktion i tre-fyra led (ex. gå till fönstret, klappa händerna tre gånger, snurra 2 varv, gå tillbaka till din plats) samt berätta något med röd tråd så att vi andra förstår.

Vårt hösttema fortsätter några veckor till och den här veckan har alla elever fått pyssla fina flugsvampar och de elever som velat har även fått skriva svampens alla delar. 

Idag får alla elever hem uppdaterade telefonlistor till både björnar och rävar. Släng de gamla!

Nu är dags för skolsköterskan att träffa alla förskoleklassbarn, först ut är rävarna. Ni har fått hem ett brev från Jessica idag med lite information kring besöket.   

Nu är det två studiedagar (torsdag och fredag) hör av er till frita om det är nåt. 

__________________________________________

v. 41 Tema Höst

måndag: veckans bokstav, tema

tisdag: Robin, hitta språket 2

onsdag: matematik, idrott

torsdag: bokstavspyssel, skogen

fredag: Robin, jobba klart, språklek, just dance


Tack för den här veckan

Med vänlig hälsning Jenny D, Jenny D, Linda, Oliver och Ingela