Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

torsdag 13 oktober 2022

Förskoleklassens veckobrev v. 41

Hej!

Den här veckan har vi arbetat med bokstaven M. Vi har sjungit om "Midsommarblomster", pysslat monster och samlat ord som börjar på m. 

I Robin-boken bakade de kladdkaka och vi pratade lite om olika mått; deciliter och matsked. 

I matematiken jobbade vi med uppdelning av tal: om det finns tre knappar totalt och vi plockar ut en, hur många ligger då kvar? Vi har också tränat på att skriva siffran 5. 

Vi fortsätter att beta av Hitta språket och denna vecka har vi läst en bok tillsammans och sedan ritat bilder från berättelsen. Barnen fick också återberätta historien. 

Vårt hösttema fortsätter några veckor till och den här veckan har alla elever fått pyssla höstträd med hjälp av penslar och tops som vi doppade i färg. 

Nästa vecka träffar skolsköterskan alla rävarna. Ni har fått hem ett brev från Jessica med lite information kring besöket. 

Under nästa vecka kommer vi att ha inrymnings-övning. Precis som vi övar på att utrymma lokaler vid ex. brandlarm så övar vi också på att gå in om det skulle behövas. 

Under några veckor framöver kommer vi att genomföra en trivsel- och trygghets-enkät med alla elever på skolan. Vi kommer innan att gå igenom vad begreppen innebär då de kan vara lite svåra. 

__________________________________________

v. 42 Tema Höst

måndag: veckans bokstav, tema

tisdag: Robin, hitta språket 3

onsdag: matematik, idrott

torsdag: bokstavspyssel, skogen

fredag: Robin, jobba klart, språklek, just dance


Tack för den här veckan!

Med vänlig hälsning Jenny D, Jenny S, Linda, Oliver och Ingela