Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

torsdag 20 oktober 2022

Förskoleklassens veckobrev, v. 42

Hej!

Veckans bokstav har denna vecka varit F. Vi har sjungit om "Förgätmigej" och pysslat fiskar. 

När vi läste Robin-boken fick vi lära oss mer om vad ett pass är och vad det används till. Vi har pratat om vad för- och efternamn är samt skrivit upp våra födelsedagar.  

I matematiken jobbade vi med att följa enkla koder. Vi har också jobbat med kartläggningsmaterialet Hitta matematiken. På temat skrev vi höstord till bilderna på hösttecken vi tagit i skogen. 

Skolsköterskan Jessica har nu träffat några av Rävarna. Hon fortsätter med resten nästa vecka. 

På torsdag kommer vi att fira nalle-dagen och då är det okej att ta med en nalle eller ett gosedjur hemifrån. Man kommer få visa upp det och berätta om sitt gosedjur för klassen och även skriva lite om det. 

Nästa vecka kommer vi också ha Halloween-tema. På fredagen tänkte vi ha maskerad och då får man komma utklädd om man vill. Man får tänka på att det ska vara lite lagom läskigt och inte ha masker som täcker ansiktet. 😊 

Vi påminner också om att det är höstlov v. 44.

__________________________________________

v. 43 Tema Halloween

måndag: Robin, veckans bokstav, tema 

tisdag: Robin, matematik, hitta språket/hitta matematiken

onsdag: matematik, skogen

torsdag: bokstavspyssel, hitta språket/hitta matematiken, Nalledagen (ta med nalle/gosedjur om du vill), musik för Rävarna

fredag: FN-aktivitet, Robin, jobba klart, språklek, just dance, Maskerad (klä ut dig om du vill)


v. 44 HÖSTLOV


Tack för den här veckan!

Med vänlig hälsning Jenny D, Jenny S, Linda, Oliver och Axel