Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

torsdag 27 oktober 2022

Förskoleklassens veckobrev v. 43

Hej!

Ännu en vecka har flugit förbi! 😊

Veckans bokstav har varit N. Vi har sjungit om "Nypon" och passande nog var det Internationella Nalle-dagen och då fick barnen visa upp sina nallar och gosedjur samt skriva några ord om dem.   

I matematiken spelade vi ett tärningsspel och vi har jobbat klart med kartläggningsmaterialet Hitta matematiken. 

Vi har haft Halloween-tema och bl.a. ritat Halloweenbilder, pärlat Halloweenmotiv och pysslat Frankensteins monster. Vi har också läst några av Ylva Hällens böcker som handlar om skolan Skräckis och alla monster som går där. Ylva kommer att göra ett författarbesök hos oss i november.

Imorgon (fredag) kommer vi att gå en tipspromenad tillsammans med åk 1 för att lära oss mer om FN. Det är okej att klä ut sig imorgon (ej masker) så avslutar vi Halloweenveckan med maskerad! 

Skolsköterskan Jessica har nu träffat alla Rävarna och efter lovet är det Björnarnas tur. Björnarna har fått med sig information hem om detta och ni kan höra av er till Jessica med frågor.  

Nästa vecka är det höstlov. Veckan efter det har vi tema Alfons tillsammans med åk 1. Då kommer vi bl.a. jobba med Alfonsböcker, prata om författaren till böckerna, pyssla med Alfonstema och ha hemlig kompis.

Från v. 45 och fram till jullovet kommer vi också att ha ett Språkbruks-tema. Vi kommer diskutera vad ett trevligt språk är och hur vi kan göra för att komma ihåg att alltid prata så med varandra. Prata gärna om detta hemma också och påminn barnen om vad som är okej och inte. 

Efter lovet börjar vi ha idrott inomhus, men utan dusch och ombyte. Däremot är inneskor bra att ha så man inte halkar. 

Vi har uppmärksammat att det är lite oklart vilka regler som gäller på fritidshemmet. Vi vill klargöra att frita erbjuds till barn vars föräldrar arbetar eller studerar. Är man ledig från jobbet får barnet alltså inte vara på frita. 

__________________________________________

v. 44 HÖSTLOV


v. 45 Tema Alfons och Språkbruk

måndag: Robin, veckans bokstav, tema 

tisdag: Robin, språklek

onsdag: idrott inomhus (ej ombyte och dusch men inneskor är bra), matematik

torsdag: bokstavspyssel, skogen, musik för Björnar

fredag: Tipspromenad och Alfonsfilm med åk 1, Robin


Önskar er ett härligt lov!

Med vänlig hälsning Jenny D, Jenny S, Linda, Oliver och Axel