Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

torsdag 10 november 2022

1 B

Veckobrev v.45

Den här veckan har vi haft Alfons Åberg-tema. Det är i år 50 år sedan Gunilla bergström gav ut sin första Alfons-bok, God natt Alfons Åberg. Vi har pratat om Alfons och alla karaktärer som finns runt honom, lärt oss om vem Gunilla Bergström var och pratat om att vara en författare. Vi har också haft hemliga kompisar i klassen där man fick varsin kompis att vara extra snäll mot den här veckan. Imorgon ska man få gissa vem man tror har varit ens hemliga kompis. 

I svenskan har vi skrivit meningar om Gunilla i vår skrivbok och i ASL skrivit meningar om Alfons på chromebooks och ritat Alfons tillsammans. Vi har också läst flera Alfons-böcker och jobbat i häften med olika uppgifter. Imorgon kommer vi avslutningsvis att gå en tipspromenad och titta på Alfons-film tillsammans med förskoleklassen.

matten har vi repeterat addition och subtraktion på olika sätt.

No:n har vi även denna vecka repeterat månader, veckodagar, hur många månader det är på ett år, hur många dagar det är i en vecka mm. 

På tekniken pratade vi om olika typer av pennor, suddgummit och andra hjälpmedel vi har i klassrummet. Vi tittade också på UR:s program Mitt liv som grej, där vi fick lära oss mer om just suddgummit.

----------------------------------------------------------------------------

Läsprojekt!

Så roligt att se hur engagerade eleverna och ni föräldrar är i vårt läsprojekt! Många kommer med "bokryggar" med boktitlar de läst hemma, som vi sätter upp i klassrummet. Hittills har vi satt upp 48 bokryggar!

Idrott

Från denna vecka är idrotten inomhus. Vi påminner då om att skicka med inneskor och ombyteskläder på torsdagslektionerna.

Författarbesök

Torsdagen den 17/11 kommer vi att få ett författarbesök till skolan. Ylva Hällén (författare, programledare, låtskrivare, producent mm.) kommer och berättar om sitt jobb och om sina böcker Ylvania.


V.46 Barnboksvecka

Måndag: Matte, Bild, Svenska (läsgrupper), Elevens val, Bokbuss

Tisdag: Musik, Matte, No (årstider), So (Sverige)

Onsdag: Svenska , Engelska, Elevens val,  Idrott (ej ombyte)

Torsdag: FörfattarbesökMatte, Teknik, Idrott (ombyteskläder)

Fredag: Matte, Svenska (läsgrupper), So (Sverige)


Läxor:

Läsläxa: För de elever som har Robinboken, läs kapitel 12. Läs gärna lite varje dag. Tänk på att Robinboken och "protokollet" behöver vara med på måndagar och fredagar!


Sjukanmälan görs i IST-appen

Telefonnummer till 1B: 073-8531634.

Mailadresser för att nå oss i 1B:

martina.tingberg@norrkoping.se

kerstin.soderholm@norrkoping.se


                            Med vänliga hälsningar

                                // Martina och Kerstin