Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

fredag 18 november 2022

1 B

Veckobrev v.46

Den här veckan har det varit Barnboksvecka och vi har läst mycket böcker och fortsatt att fylla på i vår bokstapel på väggen. På torsdagsmorgonen kom författaren Ylva Hällen till oss och berättade om sitt arbete som författare, programledare och om hennes böcker Ylvania. Det blev en riktigt lyckad stund och eleverna hade många intressanta frågor som de ställde till Ylva.
I svenskan har vi haft våra läsgrupper med Robin som vanligt och även jobbat med veckans bokstav Ö. Vi har inte jobbat med chromebooks den här veckan, då det krockade med författarbesöket. 

matten har vi testat våra kunskaper då vi nu är i slutet av detta kapitel i boken kring addition och subtraktion. Vi har också byggt med klossar (multilinks), där eleverna skulle bygga likadana figurer som jag (Martina) visade upp. Eleverna har också spelat mattespel med varandra och gjort uppgifter kopplade till siffran 7, som vi jobbar vidare med nästa vecka. 

No:n har vi pratat om kläder. Vilka kläder har man på hösten och vad är skillnaden på en sommarjacka, höstjacka och vinterjacka? Vi har också färglagt bilder med fina paraplyer och stövlar.

I So:n har vi den här veckan pratat om vårt land Sverige, huvudstaden, vad som skiljer en stad från en landsbygd, landskap mm.

På tekniken lärde vi oss om häftapparaten och hålslagen.

----------------------------------------------------------------------------

Läsprojekt!

Då var vi framme vid slutet av vårt läsprojekt! Det blev riktigt lyckat och så roligt att se hur mycket eleverna läst under dessa veckor!

När vi idag räknade ihop hur många böcker vi läst så blev det exakt 100 böcker!! Helt fantastiskt!! VISARDAG!

Efter elevernas önskemål, så kommer vi på måndag den 21/11 att ha en visardag. Eleverna får ta med sig en sak hemifrån som de får berätta om i klassen och sen har vi en stund där de får leka med sina saker. Tänk på att inte skicka med för ömtåliga saker och inte leksaksvapen.


V.47

Måndag: VISARDAG, Matte, Svenska (läsgrupper), Elevens val, Bokbuss

Tisdag: Musik, Matte, No (årstider), So 

Onsdag: Svenska (veckans bokstav) , Engelska, Elevens val,  Idrott (ej ombyte)

Torsdag: Svenska (ASL), Matte, Teknik, Idrott (ombyteskläder)

Fredag: Adventssamling, Svenska (läsgrupper), So 


Läxor:

Läsläxa: För de elever som har Robinboken, läs kapitel 14. Läs gärna lite varje dag. Tänk på att Robinboken och "protokollet" behöver vara med på måndagar och fredagar!


Sjukanmälan görs i IST-appen

Telefonnummer till 1B: 073-8531634.

Mailadresser för att nå oss i 1B:

martina.tingberg@norrkoping.se

kerstin.soderholm@norrkoping.se


                            Med vänliga hälsningar

                                // Martina och Kerstin