Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

torsdag 24 november 2022

1B Veckobrev

v.47

Då var snart framme vid advent och den här veckan har vi smygstartat med att julpynta i vårt klassrum, något som var uppskattat både hos elever och lärare :-)

I måndags hade vi en rolig visardag, där eleverna fick berätta lite som sin sak de hade med sig. De elever som hade glömt att ta med sig något, fick leka tillsammans med de andras saker under lekstunden som följde. 

I svenskan har vi jobbat med bokstaven E och i ASL fick man skriva meningar om sin sak man haft med sig på visardagen alternativt skriva om en leksak man har hemma.

matten har vi jobbat vidare i matteboken med siffran 7, både med addition och subtraktion. Vi har också pratat lite mer om likhetstecknet och gjort övningar och i slutet av veckan startade vi lite med kommunikativa lagen i addition. 

So:n har vi den här veckan repeterat lite kring Sverige, hur ser vårt land ut, vad heter de största städerna mm. Vi har också pratat om världsdelar och världshav och gått in lite specifikt på Europa.

På tekniken har vi pratat om skolgården och vad som finns där som har med teknik att göra. 

----------------------------------------------------------------------------

Adventssamling

På måndag den 28/11 kommer vi att gå upp till Dagsbergs kyrka och ha en liten adventssamling där. Vi kommer att sjunga några sånger tillsammans och lära oss lite om varför vi firar advent.

Teater

På onsdagen den 30/11 kommer vi att åka in till Norrköping för att se teatern Pelle Svanslös. Vi kommer också att passa på att hälsa på en stund på Stadsbiblioteket innan vi åker hem och äter lunch. Påminner om att det är viktigt att eleverna är här i tid den dagen, då bussen åker 8.30!


V.48

Måndag: Matte, Adventssamling, Svenska (läsgrupper), Elevens val

Tisdag: Musik, Matte, No, So 

Onsdag: Teater, Idrott (ej ombyte)

Torsdag: Svenska (ASL), Matte, Teknik, Idrott (ombyteskläder)

Fredag: Matte, Svenska (läsgrupper), So 


Läxor:

Läsläxa: För de elever som har Robinboken, läs kapitel 15. Läs gärna lite varje dag. Tänk på att Robinboken och "protokollet" behöver vara med på måndagar och fredagar!


Sjukanmälan görs i IST-appen

Telefonnummer till 1B: 073-8531634.

Mailadresser för att nå oss i 1B:

martina.tingberg@norrkoping.se

kerstin.soderholm@norrkoping.se
                              Ha en fin första advent!

                              // Martina och Kerstin