Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

torsdag 10 november 2022

Åk 2 - v. 46

 Hej! 


Härligt att ha en vanlig skolvecka igen! Hoppas ni har haft det bra oavsett om ni varit lediga eller inte.

I veckan har eleverna fortsatt att arbeta med faktatexter i svenskan samt substantiv. Vi har även börjat med att göra en läsdusch med eleverna där eleverna får träna på att automatisera sin läsning. I matematiken har vi arbetat med flera räknesätt t.ex: 3*4+4=16 där regeln är att multiplicera först. I So´n har vi kollat på Madicken och sett hur det var i skolan förr. Ni har även fått hem läxpapper där eleverna ska intervjua en äldre person om hur det var förr i tiden. Den ska lämnas in senast dem 18/11. Vi har påbörjat arbetet kring rymden och vi har börjat prata om Big Bang. Eleverna har även fått rita hur de tror Big Bang såg ut. 

Nästa vecka är det barnboksvecka och vi har fokus på författaren Ylva Hällen. Hon kommer att komma till skolan på onsdag och berätta om sitt författarskap och sina böcker. Ska bli jättekul! Hon har bland annat gjort Ylvanien-böckerna. 

Nästa vecka börjar även åk 2B sin simundervisning. Vi åker klockan 9:35 på tisdagar till badhuset för att ha simundervisning. Viktigt att ni packar med badkläder, handduk, tvål och ett lås till skåpet. Vi kommer tillbaka till skolan till lunch. 

En annan tråkig nyhet är att Nelly som har musik kommer att sluta hos oss. Eleverna kommer nu har en annan musiklärare vid namn Joakim fram till jullovet.

Sv: Frågor till Ylva, faktatexter, läsdusch
Ma: Multiplicera 1 och 0, problemlösning, Testa dina kunskaper
So: Förr och nu.
No: Rymden - solen månen och jorden
Bild: Månens faser
Eng: Body

Hälsningar Emma, Lina, Monica och Sunday