Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

torsdag 17 november 2022

Åk 2 - v. 47

Hej!Den här veckan har vi haft Läsvecka i åk 2. Författare och programledaren Ylva Hällen var och här på skolan och besökte alla klasser under veckan. Båda klasserna i åk 2 var samlade i ett och samma klassrum och lyssnade på Ylva i nästa en hel timme. Hon berättade om sitt spännande arbete och hur hon gör när hon skriver böcker. Ylva presenterade även sin bokserie Ylvania. Vi har köpt in böckerna i klasserna  och kommer att läsa mer från Ylva framöver då hon fängslade många av eleverna. Hon har även skrivit manus till årets Radiokalender. Vi tänkte lyssna på den i skolan under december månad. Eleverna hade även förberett  många spännande frågor till Ylva både om hennes yrke men även en del frågor om Ylva som person. Det var jätteroligt att ha henne här!

Eleverna hade den här veckan sitt första pass med Joakim i musiken, vilket var väldigt uppskattat. Något som också var uppskattat var i tisdags när B-klassen var i badhuset på simundervisning. Det gick jättebra! Kolla över era lås hemma dock, så att de passar och fungerar. Vi fortsätter med att åka till badhuset varje tisdag framöver och A-klassen kommer att åka senare under vårterminen. 

Tänk på att det börjar bli kallt ute! Se till att barnen har mössor, vantar, varma jackor och överdragsbyxor i skolan så de kan vara ute på raster och vissa lektioner. Många barn fryser och vill inte vara ute. 

Nästa fredag morgon går vi till kyrkan tillsammans  och firar advent. I övrigt ser veckan ut som vanligt. 

V. 47

Sv: Sammansatta ord, faktatexter, ASL och Läsdusch
Ma: Division.
So: Förr och nu.
No: Rymden.
Eng: Body.
Bild: Månens faser. 

Läxa: Läsläxa kap 13 och läxbok.
Hälsningar från Lina, Emma, Monica och Sunday