Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

onsdag 23 november 2022

Åk 2. V. 48

Hej!


Så härligt med snö och vinterlek! Synd att snön inte fick ligga kvar så länge den här gången. På söndag är det första advent och på måndag morgon går klasserna till Dagsbergs kyrka för att fira in advent tillsammans. Vi kommer att skapa ljuslyktor på bilden så man får gärna skicka med sitt barn ett elektroniskt ljus nästa vecka om man vill och kan. Vi kommer att tända ljus på morgonen och läsa en decemberbok varje morgon fram till jullovet. 

I No fortsätter vi att arbeta med rymden och nästa vecka kommer vi att fördjupa oss i våra planeter som finns i vårt solsystem. I So fortsätter vi med arbetet kring Förr och nu. Tyvärr har vi inte fått in så många intervjuer ännu så försök att lämna in så fort som möjligt. Vi ska redovisa läxan i klassen under nästa vecka. På måndag börjar det en ny elev i åk 2B. Vi önskar henne varmt välkommen och hoppas att hon ska trivas hos oss på Dagsberg.

Under föräldrarådet diskuterades det om barnens språkbruk. Vi vill att ni fortsätter prata hemma hur barnen pratar med varandra och vad man säger till barn och vuxna. 

V. 48
Sv: Faktatexter, ASL, Läsdusch och Bedömningsstöd i skriva. 
Ma: Division och bråk.
No. Rymden
So: Förr och nu
Eng: Storytime
Bild: Ljuslyktor

Läxa: Läsläxa kap 14 och läxbok.
Vi önskar er en fin första advent!

Lina, Emma, Monica och Sunday