Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

fredag 11 november 2022

åk 3 v. 46

Hej! 

Hoppas ni haft ett bra och härligt höstlov! 
Denna veckan har vi tränat på hur man kan gå in i kapphallen utan att få med sig all "gegga" in från fotbollsplanen. Vi har även fyllt i en trygghetsenkät som görs varje år (gemensam för hela Norrköpings kommun).

I svenskan har vi jobbat med ordförståelse samt bygga nya ord utifrån ett annat ord, tex polisbilen, hur många nya ord hittar du från detta ord. Vi tränar på att skriva korrekta meningar till bilder samt tränar vi vidare på Substantiv, verb och adjektiv.
På matten har vi fortsatt jobba med division och multiplikation. De har även fått jobba med att skriva om recept på chokladbollar, beroende på hur många chokladbollar man skulle göra. (problemlösningsuppgift) Receptet lovade jag lägga upp här på bloggen så de kunde baka hemma men ni har säkert ett bättre recept själva. Kul övning och träning!
Vi har även börjat träna klockan igen, träna och prata gärna om klockan hemma.

Nästa vecka är det barnboksvecka, vi har fokus på författaren Ylva Hällen. Hon kommer att komma till skolan och vår klass på onsdagen och berätta om sitt författarskap och sina böcker. Ska bli jättekul! Hon har bland annat skrivit böckerna om Ylvania. 

Nästa vecka kommer vi arbeta med teknikföremål. Eleverna kommer att få ta med sig ett teknikföremål till skolan som de sedan ska presentera/visa. De kommer sedan få skriva en faktatext om detta föremål.

3A - Vi har denna veckan börjat med läsdusch (intensiv läsa/skriva i 20min/dag i 9 veckor) gruppen är indelade i 3 grupper, gr1 har tyst läsning, gr2 har skrivträning, gr3 har läslistor. grupperna gör samma moment under en hel vecka, under de 9 veckorna kommer varje elev göra samma moment 3 gånger.

3B - Vi kommer att starta upp med läsdusch under kommande vecka. Mer info kommer.

Vecka 46

Måndag: Läsläxa kap.11 Måndag-fredag. Idrott ombyte och handduk.
Tisdag: Musik. 
Onsdag: Författarbesök
Torsdag: Slöjd
Fredag: Slöjd. Läsläxan tillbaka! Idrott utan ombyte.

Trevlig helg!

önskar

Team 3