Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

fredag 25 november 2022

Åk 3 v. 48

Hej! 

Härligt med snö, det har varit full fart med olika snölekar på rasterna. Synd att snön inte fick ligga kvar så länge.
På söndag är det första advent och på måndag morgon går klasserna till Dagsbergs kyrka för att fira in advent tillsammans.
Ljuslyktorna som klasserna har gjort blev jättefina.(bild på några stycken). 1 dec kommer vi börja lyssna på radiokalendern som klassernas adventskalendermys. Författaren som besökte skolan förra veckan har skrivit årets radiokalender, kul!

I svenskan tränar vi vidare på att skriva korrekta meningar till bilder. De har i arbetsboken övat sj-ljudets många olika stavningssätt. Barnen har även fått börja skriva en återberättande text som heter: Min bästa resa, kul att se skillnaden från hur de skrev sina berättelser i aug/sep tills nu i nov/dec.

På matten har vi fortsatt jobba med division och multiplikation samt att kunna se sambandet mellan dem. Vi har även jobbat med tallinjen och klockan. 

I NO/teknik har barnen fått visa ett tekniskt föremål för klassen, kul att höra deras tankar om teknik.
På So har vi fortsatt jobba med kartan. I tisdags fick eleverna repetera världsdelar och världshaven. Tisdag nästa vecka kommer eleverna få ett litet test på världskartan.

Det är tradition att åk 3 går luciatåg här i Dagsberg. Luciatåg kommer att vara onsdagen den 14 december. Joakim som tagit över musiken med våra klasser övar med dem varje tisdag. Joakim har även pratat med dem vad de vill vara för något på Luciatåget. Inbjudan till er föräldrar kommer, boka gärna in onsdagsmorgon den 14 dec, tid återkommer vi med.

Vecka 48

Måndag: Läsläxa kap.13 Måndag-fredag. Idrott ombyte och handduk. Adventssamling i kyrkan på fm.
Tisdag: Musik träna inför Lucia 
Onsdag: Bild
Torsdag: Slöjd
Fredag: Slöjd. Läsläxan tillbaka! Läxa med recept tillbaka! Idrott utan ombyte.

Trevlig helg!

önskar
Team 3