Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

fredag 18 november 2022

Åk 3 V.47

 Hej! 

I onsdags hade vi ett härligt besök av författaren och programledaren Ylva Hällen! Hon har bland annat skrivit böckerna om Ylvania. Hon berättade om sitt författarskap, sina böcker och hur hon hittar inspiration till att skriva. Barnen tyckte att det var väldigt spännande och ställde många bra frågor till henne. Fråga gärna era barn hemma om hur det var.

I svenskan tränar vi vidare på att skriva korrekta meningar till bilder. De har i arbetsboken övat sj-ljudets många olika stavningssätt. Barnen har även fått börja skriva en återberättande text som heter: Min bästa resa.

På matten har vi fortsatt jobba med division och multiplikation samt att kunna se sambandet mellan dem. 

I NO/teknik har ungefär hälften av barnen fått visa ett tekniskt föremål för klassen. De barn som ännu inte har visat behöver ha med sig sitt föremål nästa vecka. När alla har fått berätta ska barnen få söka lite fakta om sitt föremål som sedan kommer att resultera i en faktatext.

3A -  Läsdusch (intensiv läsa/skriva i 20min/dag i 9 veckor) gruppen är indelade i 3 grupper, gr1 har tyst läsning, gr2 har skrivträning, gr3 har läslistor. grupperna gör samma moment under en hel vecka, under de 9 veckorna kommer varje elev göra samma moment 3 gånger.

3B - Vi har startat med läsdusch (intensiv läsa/skriva i 20min/dag i 9 veckor). Klassen delas in i fyra grupper där man i olika stationer får; läsa läslistor, skriva av från en bok, läsa tyst samt ha välskrivning. Efter 5 minuter går gruppen vidare till nästa station. Detta roteras tills alla grupper gjort allt. Vi har läsdusch 4-5 gånger i veckan.

Skicka med era barn en tom och ren (utan etikett) glasburk måndag-tisdag nästa vecka, då vi tänkte göra lyktor till första advent!

Vecka 47

Måndag: Läsläxa kap.12 Måndag-fredag. Idrott ombyte och handduk. Bokbuss
Tisdag: Musik. 
Onsdag: Bild
Torsdag: Slöjd
Fredag: Slöjd. Läsläxan tillbaka! Idrott utan ombyte.

Trevlig helg!

önskar

Team 3