Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

fredag 18 november 2022

År 1a

Veckobrev v.46

Usch. Den här veckan har inte varit något vidare för mig (Pernilla). Jag har fått en rejäl förkylning som satt sig främst på mina stämband. Jag har tyvärr tvingats vara hemma i snart två veckor, men hoppas att ni har haft det bra och att vi ses igen på måndag. Jag har skickat planeringar så Magnus och gänget ändå arbetat ungefär med det som varit tänkt från början.

Den här veckan har det varit Barnboksvecka och vi har läst mycket böcker och fortsatt att fylla på i vår bokstapel på väggen. På torsdagsmorgonen kom författaren Ylva Hällen till oss och berättade om sitt arbete som författare, programledare och om hennes böcker Ylvania. Det blev en riktigt lyckad stund och eleverna hade många intressanta frågor som de ställde till Ylva.

svenskan har vi arbetat med bokstaven Öö.

matematiken har vi arbetat klart med kapitlet för att nästa vecka testa oss i vad vi har lärt oss.

NO:n har vi letat hösttecken i naturen.

Sjukanmälan sker via kommunens app.

Telefonnummer till 1a: 073-8531633.

Mailadresser för att nå oss i 1a:

pernilla2.ahlgren@norrkoping.se

magnus.hjertstrom@norrkoping.se

Nästa vecka v. 47:

Måndag: VISARDAG!

Efter elevernas önskemål, så kommer vi på måndag den 21/11 att ha en visardag. Eleverna får ta med sig en sak hemifrån som de får berätta om i klassen och sen har vi en stund där de får leka med sina saker. Tänk på att inte skicka med för ömtåliga saker och inte leksaksvapen. Vi skriver även om dessa saker på ASL-timmen.

Tisdag: musik

Torsdag: Inneidrott (ombyteskläder, inneskor, handduk)


Läxor:

Läsläxa: läs kapitel 13, varje dag onsdag till tisdag.

Brev hem: Läs och svara gärna era barn. Boken måste finnas här varje tisdag.

Trevlig helg önskar

Pernilla och Magnus