Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

torsdag 10 november 2022

Förskoleklassens veckobrev, v. 45

Hej!

Hoppas ni alla haft ett härligt lov! 

Denna vecka har vi repeterat bokstäverna M, F och N. I matematiken jobbade vi med antal 1-8. 

Vi har haft Alfons-tema och bl.a. lyssnat på böcker om honom på Inläsningstjänst, ritat av Alfons efter instruktion, haft Hemlig kompis och pratat om författaren Gunilla Bergström. Imorgon går vi tipspromenad med Alfons-frågor och ser en Alfons-film tillsammans med åk 1. Vi har också påbörjat vårt tema JAG och ritat självporträtt. Imorgon ska vi prata om Alfons familj, om att familjer kan se olika ut och rita vår egen familj. 

I vårt arbete med språkbruk har vi denna vecka pratat om vilka saker man får säga högt och vilka man bara får tänka. Fortsätt gärna prata om detta hemma och påminn barnen om vad som är okej och inte. 

Vi hade idrott inne i gympasalen för första gången och det gick superbra! Vi påminner om att inneskor är bra att ha så man inte halkar i strumpor. 

Nästa vecka är det Barnboksveckan och då får vi besök av Ylva Hällén som bl.a. är författare och programledare. På fredagen ska vi prata om böcker och då är det okej att ta med sin favoritbok hemifrån om man har någon sådan. Denna får man visa upp och berätta om för klassen. 

Skolsköterskan Jessica fortsätter att träffa Björnarna och det går bra att höra av sig till henne med frågor om det. 

_________________________________________

v. 46 Tema Jag, Språkbruk, Barnboksveckan

måndag: Robin, veckans bokstav, tema, musik

tisdag: Robin, språklek

onsdag: idrott inomhus (ej ombyte och dusch men inneskor är bra), matematik

torsdag: bokstavspyssel, författarbesök

fredag: Robin, jobba klart, ta med favoritbok om du vill. 


Önskar er en trevlig helg!

Med vänlig hälsning Jenny D, Jenny S, Oliver och Axel