Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

fredag 18 november 2022

Förskoleklassens veckobrev, v. 46

 Hej!

Ytterligare en vecka har gått och vi närmar oss December med stormsteg. Nu har kylan hittat hit också! Vi är ute varje dag så kolla över ert barns kläder. Det är många som inte har ordentligt med kläder, vilket gör att det blir mycket spring inne i kapprummen för att man fryser. 

Den här veckan har vi arbetat vidare med bokstaven K och pysslat små katter av tidningspapper. I matten har vi pratat och jobbat med antalsuppfattning och repeterat mönster. 

I vårt tema- JAG så har alla barn fått rita sitt hus och vi har samtligt pratat om vilken adress man bor på. Eftersom det är barnboksveckan den här veckan har vi också ritat och skrivit om våra favoritböcker.  

I ROBIN har vi pratat om hur man kan göra för att få nya vänner samt räknat ljud i ord. Ett tips till er föräldrar om ni vill träna med ert barn hemma. 

Igår hade vi författarbesök på skolan. Ylva Hällen kom och berättade om sina böcker och program. Vi har läst några av hennes böcker här i skolan som handlar om Barnen på skräckis. Dom har varit jättebra och hon avslöjade för oss att det kommer tre nya böcker nästa år. Det längtar vi till :)På tisdag den 22/11 är det digitalt föräldraråd kl. 18-19. Skicka eventuella tankar till klassens representanter innan dess. 

_________________________________________

v. 47 Tema Jag, Språkbruk

måndag: Robin, veckans bokstav, tema, musik

tisdag: Robin, matematik, veckans bokstav

onsdag: idrott inomhus (ej ombyte och dusch men inneskor är bra), matematik

torsdag: bokstavspyssel, skogen

fredag: Robin, tema


Önskar er en trevlig helg!

Med vänlig hälsning Jenny D, Jenny S, Linda, Oliver och Axel