Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

fredag 25 november 2022

Förskoleklassens veckobrev, v. 47

Hej!

En härlig vintervecka har passerat med både snö och slask. Det har blivit mycket pulkaåkning och snögubbeskapande. Vi har i samband med det pratat om våra snöregler som bl.a. innebär att man inte får åka i backen utan hjälm och inte får kasta snöboll förutom på anvisad plats och med skyddsglasögon. Om/när snön kommer tillbaka så repeterar vi det och ni får gärna påminna om det hemifrån också. 

Den här veckan har vi arbetat vidare med bokstaven P och pysslat paket till vår adventskalender. I matten har vi jobbat med olika geometriska kroppar, ex. kon, cylinder och kub. 

På tema- JAG så har vi pratat om känslor. Vi har pratat om hur man ser ut när man känner olika känslor och vi valde en känsla och ritade bilder till den. Vi har också pratat om yrken, vilka yrken det finns och vad man vill bli när man blir stor.

I ROBIN och svenskan har vi fortsatt att räkna ljud i ord. 

Nästa vecka kommer det vara några schemabrytande aktiviteter. På måndag ska vi till kyrkan för adventsfirande på första passet. Vi samlas i klassrummet som vanligt och går dit tillsammans. 

På tisdag kommer vi att åka till brandstationen och se föreställningen "Heta låtar". Vi kommer att åka abonnerad buss och vara borta mellan ca kl. 10 - 12. 

_________________________________________

v. 48 Tema Jul, Språkbruk

måndag: Adventsfirande i kyrkan, Robin, tema, musik

tisdag: Utflykt till brandstationen, Robin, veckans bokstav

onsdag: idrott inomhus (ej ombyte och dusch men inneskor är bra), matematik

torsdag: bokstavspyssel, Skogen

fredag: Robin, tema


Önskar er en trevlig helg!

Med vänlig hälsning Jenny D, Jenny S, Linda, Oliver och Axel