Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

måndag 28 november 2022

Rektorsbrev november

Hej där hemma! 

Vi har nu bara några veckor kvar på terminen och vi börjar summera verksamheten och det vi gjort på skolan och det vi lärt om. Eleverna i förskoleklass har fått göra "hitta språket och hitta matematiken" som är ett diagnosverketyg, och åk 1-3 har bland annat gjort bedömningsstöd mm bredvid deras ordinarie undervisning. Efter skoljoggen så skapade vi en insamling för det barnen sprang ihop. Om du vill titta på vår WWF-gåva/insamling - Länk

På aktivitetssidan så har vi under oktober och november haft fokus på FN och barnkonventionen, barnboksvecka som också innehöll författarbesök av Ylva Hällen, varit på adventsbesök i kyrkan och denna vecka åker F-klass på en tillställning som brandförsvaret har och åk 1 ska på teater inne i stan. 

För min del har oktober och november gått väldigt fort då det blev en plötslig sjukskrivning för min del och som jag sedan kommit tillbaka stegvis ifrån. På grund av detta har Gun-Britt Holmgren (tidigare rektor på Dagsberg och annars pensionär) kommit tillbaka och arbetar deltid med mig nu under november-december.  


I detta brev: 

Föräldrarådet

Tisdag 22 november hade vi vårt andra föräldraråd för terminen. Protokollet kan ni läsa här Länk 

Redan nu kan ni skriva in om ni vill vara representanter för våren 2023. Länk Datum för föräldraråden är inte satta än. 


Lucia och julavslutning

Vi kommer fira lucia den 14 december då vår nv musiklärare Jocke kan medverka. Åk 3 kommer då ha tre framträdanden i Dagsbergs kyrka, där det första framträdandet är för vårdnadshavare i årskurs 3. Vi återkommer om tider.

Julavslutningen sker även denna i Dagsbergs kyrka, tisdagen den 20/12, och då i två sittningar med enbart elever och personal. Skoldagen avslutas kl. 9:30 och man kan då som elev åka hem, åka skolbuss hem vid 10:00 eller gå över till fritidshemmet.


Rekrytering och avslut

Vi har två pedagoger samt kurator Emmelie som slutar nu i november och december. Vi önskar dem lycka till på sina nya uppdrag. Vår nya kurator heter Annika Härnbro och vi hälsar henne varmt välkommen! Vi är också i sluttampen av rekryteringen av personal till fritidshemmet för att täta upp och kan inom kort hälsa flera nya välkomna till oss på Dagsberg.Hör av er om ni har några frågor eller tankar.

Ha en fin start av december.


Frida Dahlström och Gun-Britt Holmgren

Rektorer

Dagsbergs skola: åk F-3 samt fritidshem

Telefon: 011-15 53 62

E-post: frida.dahlstrom@norrkoping.se   / gun-britt.holmgren@norrkoping.se