Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

torsdag 8 december 2022

1 B veckobrev

 v.49

Då närmar vi oss slutet av den här terminen. Nästa vecka jobbar vi på som vanligt och därefter har vi bara ett par dagar till avslutningen. I klassen jobbar vi på för fullt och varvar jobbet med att pyssla, lyssna på julmusik och titta på Superhjältejul.

I svenskan har vi jobbat med bokstaven L och i ASL har vi skrivit önskelistor och ritat till.

matten har vi jobbat med addition och subtraktion där man använder sig av 3 siffor (ex 3+2+1=6, 7-1-3=3). Vi har också jobbat med siffran 9.

So:n har vi jobbat med traditioner och pratat om julen och varför vi firar jul. Vi har också pratat om Alfred Nobel med tanke på att det är nobeldagen på lördag.

I No:n har vi startat igång med årstiden vinter. Vi har pratat om vad vi tänker på när vi hör ordet vinter. Vi har också klippt och klistrat ett årshjul med månader och årstider.

I engelskan har vi börjat prata om djur och vilka djur vi kan på engelska. Vi har också sett på ett avsnitt av programmet Go Yoyo Go, där vi fick följa med Yoyo till zoo där hon träffade olika sorters djur.

----------------------------------------------------------------------------

Sjukdom

Vi har just nu mycket sjukdom på skolan, vilket kan gör att vi ibland snabbt får strukturera om i vår verksamhet. Vi tackar för er förståelse och ert tålamod, då det kan bli lite rörligt ibland.

Lucia

Onsdagen den 14/12 bjuds eleverna in till att titta på 3ornas luciatåg.


V.50

Måndag: Matte, Bild, Svenska (läsgrupper), Elevens val

Tisdag: Musik, Matte, No (vinter), So (lucia)

Onsdag: Svenska, Luciafirande, Engelska, Elevens val, Idrott (ej ombyte)

Torsdag: Svenska (ASL), Matte, Teknik, Idrott (ombyteskläder)

Fredag: Matte, Svenska (läsgrupper), So 


Läxor:

Läsläxa: För de elever som har Robinboken, läs kapitel 17. Läs gärna lite varje dag. Tänk på att Robinboken och "protokollet" behöver vara med på måndagar och fredagar!


Sjukanmälan görs i IST-appen

Telefonnummer till 1B: 073-8531634.

Mailadresser för att nå oss i 1B:

martina.tingberg@norrkoping.se

kerstin.soderholm@norrkoping.se


                                          
                      Ha en fin tredje advent!

                                  // Martina och Kerstin