Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

torsdag 8 december 2022

Åk 2 V. 50

 Hej!


Det är tyvärr många sjuka just nu både bland barn och personal. Det går både förkylningar, feber och magsjuka. Tänk på att stanna hemma vid symtom och att man är hemma minst 48 h efter sista symtom vid magsjuka. Allt för att minska smittspridning. Förhoppningsvis lägger sig smittorna lite över jullovet! Vi påminner även eleverna extra mycket att tvätta händerna noga. 

Vi jobbar mycket med att arbeta klart och avsluta i de olika ämnena. I So har vi avslutat arbetet med "Förr och nu". Eleverna fick redovisa sina intervjuer tillsammans i mindre grupper. Det gick bra och var spännande att få höra från äldre personer hur det var i skolan förr i tiden. Nästa vecka kommer vi att repetera traditionerna kring jul och prata om varför vi firar jul. Vi kommer också avsluta arbetet kring Rymden nästa vecka med en tipspromenad för att se vad eleverna har lärt sig! På torsdag kommer en fritidspedagog som heter Jenny Sundin att hälsa på oss i åk 2. Hon ska börja jobba i åk 2A nästa termin tillsammans med Lina och Sunday. Varmt välkommen Jenny!

På tisdag är det Lucia men vi kommer att gå till kyrkan och titta på 3:ornas Luciatåg på onsdagen. Julavslutningen är tisdagen den 20 december, även den i kyrkan för elever och personal. Vi avslutar sedan terminen i klassrummen och eleverna slutar kl. 09.30. Bussarna går hem kl. 10.00 för de elever som åker buss efter skoltid. 

V. 50

Sv: Läsförståelse, ordklasser och Läsdusch.
Ma: Symmetri och geometriska figurer.
So: Jul och traditioner.
No: Rymden.
Eng: Food 
Bild: Julpyssel

Ingen läxa under nästa vecka.Vi önskar er en fin tredje advent! 

Lina, Emma, Monica och Sunday