Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

fredag 9 december 2022

Åk 3 v.50

 

Hej!

Det är flera på skolan som är sjuka, både bland elever och personal. (förkylningar, huvudvärk, feber och magsjuka). Tänk på att stanna hemma vid symtom, vid magsjuka gäller minst 48 h efter sista symtom. Förhoppningsvis kan vi minska smittspridning och att alla får vara friska till Jullovet. 

I svenskan jobbar vi denna vecka med kroppsspråk samt har vi repeterat olika texttyper som vi jobbat med under höstterminen. Vi kommer inte ha någon läsläxa nästa vecka men uppmuntra gärna ert barn att läsa under jullovet.

I matten har vi jobbat med omkrets och skala (förminska, verklighet, förstoring). 
I tisdags hade vi nytt test på världsdelar/väderstreck för de som inte klarade detta 1:a gången. Denna gång gick mycket bättre, vi har pratat om att ta hem sina uppgifter och läsa på inför tester. De som missade ännu en gång får ett nytt försök under vårterminen. 
På tekniken har eleverna fått skriva färdigt sin faktatext. 
På musiken har eleverna övat inför Luciaframförandet som vi har onsdagen den 14 december. För er föräldrar gäller tiden 8.30 i kyrkan. Glöm inte att skicka med ditt barn Luciatågskläder eller kommer de färdigklädda.

Julavslutningen är tisdagen den 21 december, även den i kyrkan för elever och personal. Vi avslutar sedan terminen i klassrummen, eleverna slutar kl. 09.30 denna dag. Bussarna går hem kl. 10.00 för de elever som åker buss efter skolans slut. 

Vecka 50

Måndag:  Idrott ombyte och handduk. Ingen läsläxa
Tisdag:  
Onsdag: Luciaframförande i kyrkan
Torsdag: Slöjd
Fredag: Slöjd. Idrott utan ombyte.

Vi önskar en trevlig helg!

Team 3