Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

lördag 3 december 2022

Förskoleklassens veckobrev v. 48

 Hej

Oj vad vi hunnit med mycket under den här veckan. Vi började veckan med att gå till kyrkan för att fira första advent. Det var mysigt och den första julkänslan infann sig. Nu är det inte många veckor kvar på den här terminen. 71 dagar har vi gått i skolan än så länge. I klassrummen räknar vi tills vi har gått 100 dagar, då blir det fest :)

I tisdags åkte vi buss till brandstationen där apan Flammy mötte upp oss. Vi fick se en teater som heter Heta låtar. Det är flera brandmän tillsammans med elever från kulturskolan som spelade upp den. Barnen satt som ljus och tittade:) Det var riktigt spännande. Dom pratade om reflexer, hjälmar, flytvästar, brandvarnare, dator och laddare mm. Tillslut började det brinna, tur att det fanns brandmän nära! 
På Idrotten var det Gunnel som höll i lektionen. Hon körde MTI med eleverna. Det står för Motorik tränar inlärning. I matteboken jobbar vi vidare med siffran 7, talraden och antalsuppfattning. I Robin har alla fått rita ett rum som de tycker om. 

Den 1:a december öppnade vi vårt första paket i klassrummet. På det paketet stod det att vi skulle dansa en tomte just dance. Undrar vad vi får göra nästa gång?!

_______________________________________________________

Frita

Under kommande veckor är det vanliga öppettider på frita igen. Ni som inte skickat in tider för jullovet. Gör det så fort som möjligt. 


v. 49 Tema Jul

Måndag: Robin, musik, tema

Tisdag: Robin, veckans bokstav

Onsdag: matematik, tandläkaren kommer på besök. 

Torsdag: bokstavspyssel, skogen

Fredag: Robin, pyssel 


                                   Trevlig helg  önskar Jenny D, Jenny S, Oliver och Gunnel