Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

torsdag 8 december 2022

Förskoleklassens veckobrev, v. 49

Hej!

Ännu en vecka närmare jul! Vi har öppnat våra "paket" i vår kalender och fått göra och lära oss massa roliga saker. En dag fick vi leka "osynliga säcken" där vi fick plocka upp osynliga paket och beskriva dem för klassen, en annan fick vi läsa fakta om julklappen och en dag löste vi mattekluringar. 

Veckans bokstav har varit J och vi har sjungit om jordgubbar och pysslat julgranar.
I matematiken jobbade vi med begreppen lättare och tyngre och sorterade föremål efter vikt. I veckans kapitel i Robin blev Molly sur och vi pratade om vad vi själva kan bli sura av. Vi tränar också på att känna igen orden "en" och "ett".

Vi har också haft besök av tandläkaren som informerade om tandhälsa. Ni har fått hem information från dem och ett tips är att kolla in "Rocka munnen" på Youtube när man ska borsta tänderna för att hålla tiden. 

Nästa vecka på onsdag firar vi Lucia i kyrkan. På fredag har vi leksaksdag, det betyder att det är okej att ta med en leksak hemifrån att visa upp. Tänk på att inte ta med några vapen och kanske inte det mest värdefulla då saker kan gå sönder och komma bort. 

Julavslutningen är i kyrkan den 20/12, men vi ses i klassrummet kl. 8.20 som vanligt. Det är endast för oss elever och pedagoger. Dagen avslutas ca. kl. 9.30 och då tar frita vid. Kl. 10.00 går bussarna hem. 


_________________________________________________


v. 50 Tema: Jul

Måndag: Robin, musik, tema

Tisdag: Robin, iPad

Onsdag: Lucia, matematik, veckans bokstav

Torsdag: bokstavspyssel, skogen

Fredag: Robin, pyssel, Leksaksdag